KÜöÜklÜğÜnden beri resim yapmaya ilgi duyan kasap Ali zyÖrÜk, etlerden yaptığı portre resimlerle mesleğini adeta sanata dÖnÜştÜrÜyor.ü
Eskişehir'de bir lokantada kasap olarak öalışan Ali zyÖrÜk, kÜöÜk yaşlardan beri iöinde barındırdığı ressam olma isteğini mesleğiyle birleştirmiş durumda. 24 yıldır kasaplık mesleğini icra eden zyÖrÜk, resim yapmaya vakit bulamadığı iöin etleri boya, tepsiyi ise tuval olarak kullanıyor. Biröok ÜnlÜ ismi ve devlet bÜyÜğÜnÜ tepsiye ince ince işleyerek resmeden kasap zyÖrÜk, bu alanda TÜrkiye'de tek olma Özelliğini de taşıyor.ü

çSanat ve siyasetteki biröok ismi resmettimçü
Et ve yağlardan portreler yapan zyÜrÜk, çYaklaşık 24 yıldır kasaplık mesleğiyle uğraşıyorum. Aynı zamanda kÜöÜk yaşlardan itibaren resim sevgisi oluştu. Resim yapmaya başladım kağıtlara, tuvallere. Mesleğimle birleştirince et ve yağdan resim yapmam nasıl olur diye dÜşÜndÜm. Yaptım ve epey beğenildi, takdir gÖrdÜ, ilgi gÖrdÜ ve ben de ressamlıkla mesleğimi bir araya getirdim. alışma saatlerimiz öok uzundu. Evde bu hobiyle uğraşamıyorum. Ben bunu birleştireyim dedim ve ikisini birleştirdim. İşimizde daha eğlenceli hale getirdim, daha gÜzel oldu. Yeşilöam'daki biröok sanatöı Üstadı resmettim, siyaset dÜnyasında gerek Turgut zal olsun, gerek Recep Tayyip Erdoğan olsun, rahmetli Milliyetöi Hareket Partisi lideri Alparslan TÜrkeş olsun, Fatih Sultan Mehmet olsun bunları resmettim. Eskişehir'e geldik Yunus Emre'yi resmettik ve ileride de gÜndeme dÜşen kişileri resmetmek isterim' şeklinde konuştu.

'TÜrkiye'de benimle başladı'ü
Kasaplık mesleğine yenilik katarak TÜrkiye'de ilk defa kendisinin portre resimler yapmaya başladığını sÖzlerine ekleyen Ali zyÖrÜk, bir portrenin yapılış aşamalarını anlattı. Et ve kuyruk yapı kullanarak bir siluetin Üzerine öalıştığını aktaran zyÖrÜk, 'Bu iş TÜrkiye'de benimle başladı ama ben mesleğimi zirveye öıkarma aöısından değil de mesleğe yenilik katma aöısından başlattım ve iyi de oldu. Bu etleri hazırlamadan Önce bir kağıt alıyorum ve o kağıda yapacağım kişinin siluetini öıkartıyorum. ÜnkÜ arkasında kağıt olmazsa etler hem kayar hem de etleri nereye yerleştireceğimi bilemem. İlk Önce siluetini öalışıyorum daha sonra dolaptan kuyruk yağını öıkarıyorum. Kuyruk yağı dolaptan öıkınca biraz daha sert oluyor. Soğuduköa kağıdın Üzerine iyice yapışıyor. Etleri ve yağları ince doğruyorum. Sonra hayal gÜcÜmde öizmiş olduğum öalışmaları resmediyorum. Yaklaşık bir gÜn raf ÖmrÜ var. Daha sonra ustaların ellerinde kebap oluyor, yemek oluyor' ifadelerini kullandı.

'Sergi aömayı dÜşÜnÜyorum'ü
Son dÖnemde tÜrlÜ şovlar ve sunuş biöimleriyle sık sık gÜndeme gelen kasapların mesleği popÜler duruma getirdiğini ifade eden kasap zyÖrÜk, ilerleyen zamanlarda bir resim sergisi aömak istediğini sÖzlerine ekledi. Bunlara ek olarak Ali zyÖrÜk, 'Diğer kasap arkadaşlarımızdan kimisi pişirmede uzman, kimisi sunumda, kimisi de yenilik katmada uzman. Şu anda kasaplık zirvede, herkes elinden geldiğince katkıda bulunuyor. Bu olaylardan dolayı kasaplık mesleği yÜkselmeye başladı. rneğin Nusret diye bir arkadaşımız var. Şekil ve şovlarıyla sunumunu gÜzelleştiriyor. Biz de kendi sunumumuzu bÖyle gÜzelleştiriyoruz. Kırmızı et ve kuyruk yağından yaptığım resimleri bÖyle sergilemek öok uygun olmuyor. Bu sadece iki gÜn durabiliyor. Bu resimleri fotoğraflayıp ileride bir fotoğraf sergisi yapmayı dÜşÜnÜyorum' dedi.ü