Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

ETO Başkanı Güler Enflasyona Dikkat Çekti

ETO Başkanı Güler Enflasyona Dikkat Çekti
03.03.2022
A+
A-


ETO Başkanı Metin Güler,
 TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkındaki değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın enerji ve gıda fiyatlarını daha artırmasından ve enflasyonu daha da tırmandırmasından endişe duyulduğunu vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamları hakkında değerlendirmede bulundu. Güler yazılı olarak yaptığı açıklamada, yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada enerji başta olmak üzere akaryakıt ve gıda fiyatlarında öngörülemeyen artışlar yaşandığını belirterek, bu artışların enflasyon üzerinde şok etkisi yarattığını söyledi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dünya ekonomisinin dalgalandığını belirten Güler, döviz kurundaki yükseklik nedeniyle Türkiye’nin bu dalgalanmalardan ve ani fiyat artışlarından çok daha fazla etkilendiğini ifade etti.

Para politikasında ek adımlar atılmasını umuyoruz

Pandeminin ardından patlak veren Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın tüm dünya ekonomisinde hasar meydana getirdiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, yaşanan bu gelişmeler sebebiyle ülkelerin para politikalarında da değişikliğine gittiğini ve ek tedbirler aldığını söyledi. Türkiye’nin de buna benzer adımlar attığını ve bir çok gıda maddesinde KDV’nin düşürüldüğü belirten Güler; enflasyonunun düşürülmesi, Türk Lirası’nın değerlenmesi ve alım gücünün artırılmasına yönelik ilave adımlar atılmasınıumduklarını söyledi.

Bankalar ticari kredilerin faizlerini düşürmeli

Ekonomide zor bir dönemden geçildiğini belirten ve herkesin bu dönemde daha çok özveride bulunması ve taşın altına elini koyması gerektiğini dile getiren ETO Başkanı Metin Güler,

ekonominin çarklarının dönmesi için bankalara da görev düştüğünü söyledi. Ticari kredilerin faizlerinin düşürülmesi ve tüccara daha uygun koşullarda kredi verilmesi gerektiğinin altını çizen Güler, ticaret erbabının daha uzun vadeye yayılan ve düşük faizli kredi tahsis edilmesini beklediğini dile getirdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.