Site Rengi

DOLAR 32,3812
EURO 35,0362
ALTIN 2.326,46
BIST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

ETO Başkanı Güler’den Ekonomi Vurgusu

ETO Başkanı Güler’den Ekonomi Vurgusu
31.03.2021
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, odanınvideo konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Mart ayı olağan meclis toplantısında Türkiye’nin yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek döviz kuru sarmalına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

ETO Başkanı Metin Güler, Mart ayı olağan meclis toplantısında odanın faaliyetleri ve ekonomideki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, vaka sayısının artmasına bağlı olarak yeniden tedbirlerin alınması sebebiyle iş hayatının ve sosyal yaşamın durmasından üzüntü duyduklarını söyledi. ETO’nun Mart ayında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Güler, Covid-19 salgını sürecindetüccarın, sanayicinin, esnafın zorlu bir sınav verdiğini kaydetti.

Ani döviz yükselişleri sıra dışı maliyetlere sebep oluyor

Ekonomideki gelişmelere değinen ETO Başkanı Metin Güler; Türkiye’nin yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek döviz kuru sarmalına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Dövizdeki dalgalanmanın ithalata bağımlı üretim yapan firmaları olumsuz etkilediğini belirten Güler, dövizin hızlayükselişinin sıra dışı maliyetlere ve zararlara sebep olduğunu söyledi. Yüksek faizin de krediyle işlerini döndürmeye çalışan firmaları zor durumda bıraktığını belirten Güler, yüksek faizin hem vatandaşların hem de iş camiasının elini kolunu bağladığını, inşaat başta olmak üzere bir çok sektörün yüksek faizden olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Sorunları çözebilirsek bu süreçten güçlenerek çıkarız

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve ekonomideki yapısal sorunlarını çözmesi halinde bu süreçten güçlenerek çıkabileceğini belirten ETO Başkanı Metin Güler; daha önce uygulanan güven ve istikrara dayanan ekonomi politikalarına ağırlık verilmesi, iş dünyasının, ekonomiye yön veren bürokratların, işveren sendikalarının ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hareket etmesiyle birlikte Türkiye’nin önceki yıllarda yakaladığı başarılarına bir yenisini daha ekleyebileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.