Site Rengi

DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Fashion Eskişehir Moda Dünyasını Büyüledi

Fashion Eskişehir Moda Dünyasını Büyüledi
17.01.2022
A+
A-


E
skişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen, Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması defilesi ve ödül töreni gerçekleşti.

Eskişehir’in ilk moda tasarım yarışması olan ve muhteşem bir defile ve ödül töreniyle tamamlanan Fashion Eskişehirhem törene katılanlar hem de moda dünyasına yön verenler tarafından tam not aldı.

Yenilikçi Geçmişin Gücü temasıyla Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması muhteşem finaliyle sona erdi.  Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliğinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni ve defilesi Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İş dünyası, protokol, moda camiasının önde gelen isimlerinin katıldığı ve Türkiye’nin dört bir yanından konukların yer aldığı tören ve defile öncesinde yarışma için hazırlanan kısa film gösterildi.

Yarışma moda tasarımında Eskişehir’i harekete geçirecek

Gazeteci ve Yazar Ece Vahapoğlu Alpay’ın sunuculuğunuüstlendiği törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in moda sektörüne katkı sağlayacak önemli bir adım atmaktan dolayı heyecan ve gurur duyduklarını dile getirdi. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması ile Eskişehir’i moda tasarımında da önemli bir yere getirebilmeyi amaçladıklarını belirten Güler, projeye Türkiye’nin dört bir yanından 340 genç modacının başvuru yaptığını ve 15 modacının finale kalma başarısı gösterdiğini kaydetti. Güler ayrıca Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’na verilen katkının önemini vurgulayarak, yarışmaya katkı sağlayan kuruluşlara, kurumlara, modaevlerine ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Dereceye girenler hem para ödülü hem de yurt dışında eğitim hakkı kazandı

Yarışmada finale kalan 15 yarışmacının tasarımları defileyle podyuma taşındı. Asil Çağıl’ın koreografisiyle gerçekleştirilen defile izleyicilerden büyük beğeni topladı. Yarışmada Prof.

Cafer Arslan, Didem Taslan, Elif Gürkaynak, Emel Yıldırım, Emre Erdemoğlu, Emre Sarar, Eray Köseoğlu, Erol Albayrak, Gülay Kamaz, Gürdal Abacı, Hacer Özil, Cihan Nacar, İdil Demirel, Kerem Can Apaydın, Muammer Kapucuoğlu, Nazım Kanpolat, Nefise Karatay, Nilgün Okutan, Prof. Dr. SedefhanOğuz, Sema Güral Sürmeli, Ümit Temurçin, Sibil Çetinkaya,Dr. Öğretim Üyesi Şakir Özüdoğru ve Uğurkan Erez’in oluşturduğu jüri tarafından gelinlik, abiye ve gündelik kıyafet kategorilerinde 9 yarışmacının tasarımı değerlendirildi.

3 kategoride 9 genç modacı dereceye girdi

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması Yarışması’nda gelinlik kategorisinde Umut Bakır birinci, Aytül Akdoğan Öneme ikinci, Özge Turunç üçüncü, Su Dura dördüncü, Buse Barlas beşinci oldu. Abiye kategorisinde Öztürk Yıkılmaz birinci, Özlem Yelekinikinci, Kübra Öztürk üçüncü, İzel Sandıkçı dördüncü, Irmak Belen Esen beşinci oldu. Gündelik kıyafet kategorisinde ise Dilara Övet birinci, Gamze Şahin ikinci, Asena Kılıçarslanüçüncü, Fatıma Boyraz dördüncü, Asya Özden beşinci oldu. Yarışmada ilk üçe girenler para ödülünün yanı sıra yurt dışında staj ve eğitim almaya da hak kazandı. Törende finale kalan yarışmacılara ve yarışmaya katkıda bulunan modaevlerine ve paydaşlara da teşekkür beratı takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.