Site Rengi

DOLAR 32,5916
EURO 34,8605
ALTIN 2.501,97
BIST 9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Gelecek’te ve DEVA’da İl Başkanı mı Değişiyor?

Gelecek’te ve DEVA’da İl Başkanı mı Değişiyor?
21.02.2021
A+
A-

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partilerinin Eskişehir teşkilatlarında çatlaklar olduğu ve her iki partide de il başkanlığı değişiminin an meselesi olduğu iddia edildi. AK Parti’den istifa ettikten sonra art arda parti kuran her iki ismin de Eskişehir il başkanlarından gerekli verim alamadığı konuşuluyor.

Gelecek’te il başkanı partiye uğramıyor
Haziran 2020’de Gelecek Partisi il başkanlığı görevine genel başkan Ahmet Davutoğlu tarafından atanan Mustafa Başak, işlerinin yoğunluğu mazeretiyle siyasî çalışmalara katılmadığı, partiyi ziyaret etmek isteyen CHP Milletvekillerine bile randevu vermediği iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde genel merkeze istifasını sunan Mustafa Başak’ın yerine il başkan yardımcıları Suat Arabacı ve Nuray Saygın ile Yunaklılar Dernek Başkanı Osman Ağaoğlu’nun isimleri geçiyor.

Ateş Babacan’a Deva olmadı
Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın partisi Demokratik Atılım Partisi (DEVA) Eskişehir il Başkanlığına Temmuz 2020’de atanan Odunpazarı eski Belediye Başkanı İsmail Haşim Ateş’in de koltuğunun sallandığı, Ankara’dan gelen duyum olarak kulisleri dalgalandırıyor. İl kongresinde yeniden seçilen Haşim Ateş’in ilçe teşkilâtlarını kurmada yetersiz kaldığı iddia ediliyor.
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in pazartesi bir heyeti Eskişehir’e göndereceği iddia ediliyor. DEVA Partisi’nde olası bir görevden alma durumunda eski Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ile mevcut Tepebaşı ilçe Başkanı Ebru Emre’nin isimleri geçiyor. Genel merkez ile sıcak diyaloglar kuran Ebru Emre’nin il başkanlığa daha yakın olduğu iddia ediliyor. Siyasi havayı analiz eden otoriteler her iki partinin de Eskişehir’de bir varlık gösteremediğini ve her iki partide de il başkanlığı değişiminin yakın olduğunu ifade ediyorlar.

BA569CC3 F871 46AA B81D BF19CECBF1A9

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.