Site Rengi

DOLAR 32,5214
EURO 34,7856
ALTIN 2.420,98
BIST 9.711,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Gençlik Spor Bakanlığı Memur Alımı Yapacak

Gençlik Spor Bakanlığı Memur Alımı Yapacak
23.07.2021
A+
A-

GSB 60 KPSS puanıyla memur alımı yapıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere bu yıl toplam 8 bin 121 kişilik sözleşmeli personel ve işçi alımı yapılacak. Alımların gerçekleştirileceği kadrolar belirlenirken KPSS puan şartıyla 652 Yurt Yönetim Memuru alınacak.

Lisans Mezunu 652 Yurt Memuru Alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 652 lisans mezunu Yurt Yönetim Memuru alınacak. GSB geride bıraktığımız 2020 yılında 500 kişilik alım gerçekleştirilmişti.

Büyükşehir statüsünde olan iller için alım yapılmamıştı. Bu alımlarda diğer şehirler içinde alım yapılması öngörülüyor. Alımlar 08/04/2021 Tarihli ve 2021/192 Sayılı Kararın Eki ile İhdisası Uygun Görülen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına göre gerçekleştirilecek.

KPSS Puan Şartı Aranacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılacak Yurt Yönetimi memur alımlarında adaylarda KPSS puan şartı aranacak. Başvuru yapmaya hazırlananlar için KPSS lisans mezunlarının katıldığı sınavdan KPSSP3 puan türünden en az 60 puan alınması gerekiyor. İşte Yurt Yönetimi Memur alımları için diğer şartlar;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

Başvuru tarihinin son günü itibariyle 65 yaşından büyük olmamak,

SGK’dan emeklilik aylığı almamak, (dul ve yetim aylığı hariç)

Görevini devamlı yapmasına engel durumu bulunmamak,

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esasların EK 1’inci maddesinde istisna edilenler hariç, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlar fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçemeden müracaat yapamayacak.

GSB Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Başvuruların alınmasına ilişkin henüz resmi bir tarih açıklaması GSB tarafından yapılmadı. Geçmişte yapılan alımlar dikkate alındığında başvuruların Kurban Bayramı sonrasında alınması beklenmektedir. Başvuru yapmaya hazırlanan adaylar GSB’nin resmi internet sayfasından veya bu haber üzerinden alımlara ilişkin yeni gelişmeleri öğrenebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.