Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Güler: ‘Daha Büyük Bedeller Ödememek İçin Tedbirlere Uyalım’

Güler: ‘Daha Büyük Bedeller Ödememek İçin Tedbirlere Uyalım’
14.03.2021
A+
A-

Otelcilik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, kapatma tedbirlerinin yeniden uygulanmasının tüccar ve esnaf için bedelinin ağır olacağını ve bu tedbirlere maruz kalmamak için herkesin en yüksek seviyede tedbir alması gerektiğini kaydetti.  

Eskişehir Ticaret Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde bu kez otelcilik sektöründe faaliyet gösteren üyeler için normalleşme tedbirleri anlatıldı. ETOTV aracılığıyla düzenlenen  seminere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Mamur katıldı. Seminer öncesinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, salgının bir yılını doldurduğunu belirterek, bu zor şartlara rağmen hayat kurtaran ve fedakarca görev yapan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp bayramını kutladı.

Salgın nedeniyle en çok hizmet sektörü yara aldı
Covid-19 salgını nedeniyle en çok zorluk yaşayan işletmelerin hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyeler olduğunu belirten Güler, otelcilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerin de salgın nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Yeni bir kapanmanın hem ülke hem de şehir ekonomisi için çok ağır sonuçları olacağını belirten Güler, daha büyük bedeller ödememek ve yaptırımlara maruz kalmamak için herkesin tedbirlere uyması gerektiğine dikkat çekti.

Misafirlerin kullandığı ürünler 60-90 derecede yıkanmalı
Seminerde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Mamur otellerde yeni kontrollü normalleşme kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi. Virüs tehlikesinin tedbirlerle saf dışı bırakılabileceğini vurgulayan Mamur, misafirlerin kullandığı ürünlerin temizliğine dikkat edilmesi, konaklamada kullanılan eşyaların 60-90 derecede yıkanması, havuz, sauna, çocuk kulüpleri ve spor salonları gibi ortak alanların temizliğine özen gösterilmesi, bütün ortak alanların havalandırması gerektiğinin altını çizdi.

Ortak alanların temizliği ve kapasitesine dikkat edilmeli
Otellerde herkesin ortaklaşa kullandığı alanlarda alınması gereken tedbirlere dikkat çeken Mamur, ortak alanların kullanım kapasitesinin azaltılması, Covid-19 semptom kontrolünün yapılması, virüs taşıdığı düşünülen kişilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Personellerin sağlık kontrollünün sıkça yapılması, hastalık belirtileri gösteren çalışanların acilen sağlık kuruluşlarına gönderilmesi, semptomların sorgulanması için kartlar hazırlanması, otel çalışanlarının kalabalık ortamlardan kendilerini korumaları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesinin önemine değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.