Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Güler: Tüccara Tam Kapanma Desteği Verilsin

Güler: Tüccara Tam Kapanma Desteği Verilsin
28.04.2021
A+
A-

Nisan meclis toplantısında konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, tam kapanma tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan tüccarın borçlarının ertelenmesi ve bu firmalara destek verilmesi gerektiğini belirterek, ETO olarak bu yönde girişimde bulunduklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, odanın Nisan olağan meclis toplantısında tam kapanmanın tüccara etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Güler, tam kapanma tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan işletmeler için destek verilmesi, bu işletmelerin vergi, SGK, çek-senet vb. gibi yükümlülüklerinin ertelenmesi gerektiğini belirterek, ETO olarak tüccarın kredi ve çek ödemelerinin ve diğer sektörlere olan borçlarının tam kapanma döneminde ertelenmesi için TOBB nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi.

Özellikle hizmet sektörüne destek gerekiyor

Pandeminin etkilerinin sürdüğünü ve tam kapanmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Güler, ancak işletmelerini kapatmak zorunda olan tüccar ve esnafın kapanma tedbirleri sebebiyle zor duruma düşeceğini ve bu durumun telafi edilmesi gerektiğini kaydetti. Özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların kapalı olması sebebiyle desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Güler, bu firmalara kapalı olduğu süre boyunca kira, vergi vb. gibi ödemeler için destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Süpermarketlerin avantajı sona ermeli

Tam kapanma süresi boyunca süpermarket zincirlerinin satış yapacağı ürünler için düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Güler, tam kapanma sebebiyle birçok sektördeki firmanınfaaliyet gösteremeyeceğini bu sebeple süper market zincirlerinin A’den Z’ye her ürünü satmasına müsaade edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Süpermarket zincirlerinin

pandemiyi avantaja çevirmesine engel olunması gerektiğini belirten Güler haksız rekabete izin verilmemesinin önemine değindi.

Kapalı olan işletmeler ödemelerini nasıl yapacak?

Kapanma tedbirlerinde ticari hayatı zora sokacak belirsizlikler olduğunu belirten Güler, belirlenen sektörlerdeki firmalar dışındaki tüm işletmelerin kapalı olacağını ancak vergi daireleri, banka vb gibi yerlerin açık olması sebebiyle ticari yükümlülüklerin devam ettiğini hatırlattı. Firma yöneticilerinin çalışanların maaşlarını ödemek, vergi vb gibi ödemeleri yerine getirmek için dışarı çıkmak zorunda olduğunu belirten Güler, bu belirsizliğin sona erdirilmesi için işletmelerin yükümlülüklerinin ertelenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca dükkanları kapalı olan tüccar ve esnafın para kazamadığı için ödeme de yapamayacağını belirten Güler, tüccar ve esnafa tam kapanma desteği sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.