Site Rengi

DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Güler, Türk Ocağı’nda Eskişehir Ekonomisini Anlattı

Güler, Türk Ocağı’nda Eskişehir Ekonomisini Anlattı
10.12.2021
A+
A-

 

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türk Ocağı Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen Perşembe Sohbetleri’nde Eskişehir ekonomisinin dününü, bugünü ve geleceği hakkında görüşlerini paylaştı.

ETO Başkanı Metin Güler, Türk Ocağı Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen Perşembe Sohbetleri’nin konuğu oldu. Söyleşi öncesinde konuşan Türk Ocağı Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, ekonomideki gelişmelerden tüm Türkiye’nin etkilendiğini ve herkesin ekonomiyi konuştuğunu belirterek, ticaretin ve tüccarın başında olan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’i konuk ederek, bu gelişmeleri kendisinden öğrenmek istediklerini söyledi. Söyleşide Eskişehir’in ticaret ve sanayi tarihi hakkında bilgiler veren ETO Başkanı Metin Güler, şehrin ekonomi yolcuğunun 8 bin yıllık tarihi olduğunu söyledi.

ETO olarak şehrin hizmet sektörüne katkı sağlıyoruz

Eskişehir’de sanayileşme kültürünün Cer Atölyesi ile başladığını belirten Güler, cumhuriyetle birlikte kurulan fabrikaların şehrin sanayisinin temelini güçlendirdiğini kaydetti. Eskişehir’in hizmet sektörünün gelişiminde üniversitelerin çok büyük bir payı olduğunu belirten Güler, son yıllarda turizmin de ekonomiyi canlandırdığını ifade etti. ETO olarak şehrin hizmet sektörüne katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni hizmete sunduklarını ve 180 bine yakın kişinin müzeyi ziyaret ettiğini belirten Güler, Vehbi Koç Kongre Merkezi ve ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar ve etkinliklere 1 milyondan fazla kişinin katıldığını ifade etti. Güler, şu anda Eskişehir’in ticaret hacminin %50-55’in hizmet sektötünden, %30-35’i sanayi ve %10’u tarımdan meydana geliyor. Tarım sektörü 2021 yılında %6,5 oranında gerileme ile zor günler yaşıyor. Ekilebilecek çok müsait tarım arazimiz var. Ne var ki vahşi sulamaya kurban gidiyor. Özellikle hızlı trenin Bursa ve İzmir bağlantılarının da Eskişehir’den geçecek olması Eskişehir’i önemlii demir yolları ,için cazip bir yatırım merkezi haline getirecek, nitekim bir vagon fabrikası 180 dönüm yer aldı. Muhtemelen önümüzdeki zamanlarda 5 dakikaya bir tren geçecek.

Pandemi kırılgan ekonomileri daha çok etkiledi

Eskişehir’in coğrafi konumu, yetişmiş insan kaynağı, turizm potansiyeli ve sanayi tecrübesiyle daha büyük başarılara imza atabilecek bir şehir olduğunu belirten Güler, bu gücü hayata geçirebilmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler ve artan fiyatlarla ilgili değerlendirmede de bulunan Güler, pandeminin yalnızca ülkemizde değil tüm dünya ekonomisinde dengeleri değiştirdiğini ve enflasyonist etkiyi artırdığını belirterek, ancak bu etkilerin kırılgan ekonomilerde daha çok hissedildiğini kaydetti.

Gençlerin girişimci olmaları gerekiyor

Türkiye’nin faiz, enflasyon ve döviz kuru üçlüsünü dengede tutması gerektiğini belirten Güler, gençlere de girişimci olmaları yönünde tavsiyede bulunarak, Eskişehir’in ve Türkiye’nin potansiyelini gençlerin ortaya çıkaracağını sözlerine ekledi. Etkinliğin sonunda, Türk Ocağı Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, söyleşiye katılımı dolayısıyla ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür beratı takdim etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.