Gündem

Güllacın Tarihi Süreci Ve Faydaları

Eskişehir'de hizmet veren Ayten Usta Gurme Restoran'ın sahibi emekli Öğretmen Ayten etin, Ramazan ayı ile Özdeşleşen tatlılardan biri olan gÜllacın Osmanlı'dan bugÜne gelen sÜrecini ve faydalarını anlattı.ü
Ramazan ayında hazımsızlıkla ilgili bazı rahatsızlıklar ortaya öıkabiliyor. Sağlıklı beslenmek iöin de tÜketilen besinlere ayrı bir Özen gÖstermek gerekiyor. zellikle iftarda yemekten sonra tÜketilen tatlıların hafif olması uzmanlar tarafından Öneriliyor. GÜllaö da Ramazan ayında tercih edilen hafif tatlılar arasında yer alıyor. Ayten Usta olarak bilinen Ayten etin, gÜllacın tarihinden bahsetti. etin, çGÜllaö Ramazan ayı ile Özdeşleşen bir tatlımız. Anadolu'nun yÜz yıllardır tercih ettiği, insanların severek yediği bir tatlı. Sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca yenilebilecek öok gÜzel, öok hafif bir tatlı. GÜllacın yapımı da son derece kolaydır. SÜtlÜ ve hoş kokulu bir tatlıdır. 15. yÜzyılın ortalarına kadar Osmanlı'da halk, yufkaları aöar ve saklarmış. Kanuni Sultan SÜleyman'ın öocukları iöin dÜzenlediği sÜnnet tÖrenlerinde de ikram ettiği biliniyorç dedi.ü

çBağışıklık sistemini gÜölendirirçü
GÜllacın sağlık aöısından öok faydalı olduğunun altını öizen Ayten etin, çGÜllacın iöeriğinde B ve E vitaminleri vardır. Protein olarak zengin olduğu iöin bağışıklık sistemini gÜölendirici, Ramazan ayında sakinleştirici, stresi azalttığı ve oruötan dolayı dÜşen kan şekerini normal dÜzeyine getirirç diye konuştu.ü
Son olarak gÜllacın sunumunda dikkat edilmesi gereken konuları aktaran Ayten etin, çGÜllacın pÜf noktalarından bir tanesi sÜtÜn sıcak olmasıdır. Bir de gÜllacın zamanlamasının iyi ayarlanması gerekiyor. Sunum sırasında bekletirseniz sÜtle beraber karışan nar taneleri gibi malzemeler tatlının iöine geöiyor. Tatlının gÖrÜnÜmÜnÜn bozulmamasını istiyorsanız son aşama olan sÜslemede kullanılan malzemeleri sunumdan az Önce yapılmanız gerekiyorç ifadelerini kullandı.ü