Site Rengi

DOLAR 32,5417
EURO 34,9466
ALTIN 2.428,95
BIST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Günay ‘’Eskişehirli Çiftçimize 29.3 Milyon Liralık Destek 18 Haziran’da Ödenmeye Başlanıyor”

Günay ‘’Eskişehirli Çiftçimize 29.3 Milyon Liralık Destek 18 Haziran’da Ödenmeye Başlanıyor”
14.06.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılacak bitkisel üretim desteklerinin 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlayacağını açıkladı.

Prof. Dr. Günay açıklamasında, ‘’Kırsal kalkınmamızın en önemli unsuru çiftçilerimize güzel bir haberimiz var. Eskişehir’de çiftçi hemşerilerimize yönelik Tarım ve Orman Bakanlığımızın bitkisel üretim destekleri 18 Haziran’dan itibaren tc kimlik numaraları esas alınarak ödenmeye başlanıyor. Bu desteklerin Eskişehir için tutarı 29.3 milyon Lira’yı buluyor. Bakanlığımız, pamuk, ayçiçeği, kolza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemelerini, sertfikalı tohum ve organik gübre destek ödemelerini 18 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacak.’’ Şeklinde ifadelere yer verdi.

 

TOPLAM 2 MİLYAR 550 MİLYON LİRA

Prof. Dr. Günay ayrıca, ‘’Ödemesi yapılacak bitkisel üretim desteklerinin toplamı 2 milyar 550 milyon Türk Lira’sınıbuluyor. Buna ek olarak önemli bir nokta da toplam bitkisel üretim desteklerinin %80’i yani 4’te 3’ünden daha fazlası yılın ilk 6 ayın yapılmış oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm bitkisel üretim gerçekleştiren vatandaşlarımıza bu desteklerin hayırlı olmasını ve bol bereket diliyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.