Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Günay’dan AKPM Komisyon Deklerasyonuna İlişkin Açıklama

Günay’dan AKPM Komisyon Deklerasyonuna İlişkin Açıklama
20.05.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM Sosyal İşler, Halk Sağlığı ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonununda önemli açıklamalarda bulundu. AKPM toplantısında komisyon adına ortak deklarasyon taslağı görüşüldü. Görüşmenin başlığı, Orta Doğu Krizi: Çocukları koru!idi.

Günay: “Destekliyoruz ancak yeterli bulmuyoruz”
AKPM Komisyonu adına ortaya koyulan deklarasyon taslağı, komisyon üyelerinin %76lık desteği ile kabul edilirken, konu ile alakalı Prof. Dr. Günay: Bu ortak deklerasyonu Türk Delegasyonu olarak destekliyoruz. Ancak yeterli bulmuyoruz. İsrailin sistematik ve orantısız güç kullanması sonucunda Kudüsde, Filistinde masum çocukların yanında, her yaştan, her cinsiyetten, her etnik kökenden masum sivillerden de hayatını kaybeden var. Bu nedenle deklarasyonun kapsamının genişletilmesi gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Sözünü kesen komisyon başkanına: “Ne yaparlarsa yapsınlar, mazlumları yanında okacağız”
Konuşması bitmeden sözü kesilen Prof. Günay, daha sonra bir önerge verdi. Herhangi bir rapor hakkında konuşma süremiz belli. Ancak komisyon başkanı konuşmamı bitirmeme izin vermedi. İsrailin yaptıklarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu, uluslararası kararlarla örneklendiriyordum. Uluslararası hukuka ve kararlara karşı insanlık suçu işleniyor. Bütün ve birleşikolarak Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu kabul eden 1980 ‘Kudüs Yasasına’ karşı bu yasanın geçersiz ve kanuni bağlayıcılığı olmadığını vurgulayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 478 Sayılı Kararı; Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Filistin topraklarında işlenen savaş suçlarının araştırılmasının mahkemenin yetkisi dahilinde olduğunu belirten 5 Şubat 2021 Kararı; Uluslararası Af Örgütü’nün, İsrail güvenlik güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinli barışçıl göstericilere karşı defalarca, yasa dışı ve aşırı güç kullandığı belirten raporu. Belge ve uluslararası kararları gündeme getirmemizden rahatsız olanlar oldu galiba. Ben de bir önerge verdim ve ‘İsrailin çocuklarla birlikte tüm sivilleri hedef alan saldırılarını hemen durdurmasına yönelik. Bir Alman Milletvekili ters yönde tutum aldı ve İsrailde de çocukların öldüğünü ve dengeli bir deklarasyon olmadığını savundu. Ne yaparlarsa yapsınlar daha çok konuşacağız. Mazlumların yanında olmaya kararlıyız.” şeklinde açıklamada bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.