Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,0621
ALTIN 2.278,19
BIST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Harezmi Eğitim Modeli Eskişehir’de de Uygulanmaya Başladı

Harezmi Eğitim Modeli Eskişehir’de de Uygulanmaya Başladı
21.11.2019
A+
A-

Çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen bir yapıya sahip olan Harezmî Eğitim Modeli, Eskişehir’de belirlenen 7 pilot okulda uygulanmaya başladı.

Harezmî Eğitim Modeli eğitimine katılan kursiyer öğretmenler için Gülay Kanatlı Ortaokulu’nda belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Harezmî Eğitim Modeli İstanbul İl Koordinatörü Murat Altınöz, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Harezmî Eğitim Modeli Eskişehir İl Koordinatörü Ahmet Şen ile eğitim alan öğretmenler katıldı.

Harezmî Eğitim Modeli İl Koordinatörü Murat Altınöz Harezmi eğitim modelinin; Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme süreci olan modelin zemininde beş ana başlık bulunduğunu, ifade ederek, Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, disiplinler arası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı işbirliğini benimseyen, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modeli olduğunu söyledi.
Tüm kademelerde uygulanan eğitim modelinde, aynı anda 4-5 öğretmenin bir sınıfta birlikte çalışabileceğini anlatan Yıldız, müfredatın ise öğrencilerle beraber oluşturulacağını ifade etti.

Eskişehir’de 7 okulun dâhil olduğu eğitim modeli ilgili bir açıklama yapan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: “Bilgi işlemsel düşünme ve makinesiz bilgisayar bilimleri öğretimi bu modelin ana unsurlarından bir tanesi… Bu düşünme tarzı probleme ait çözüm yollarını ortaya koymak ve uygun olanla sorunu çözmek anlamını taşır. Bunun öncüsü ise algoritmik düşüncedir. Algoritmayı matematik bilimine hediye eden de Harezmi’dir. Harezmi döneminde bilgisayar olmadan da algoritmik düşünce sistemi kurgulanabilmiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Harezmî Eğitim Modeli eğitimine katılan 42 öğretmene, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve diğer katılımcılar tarafından belgeleri verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.