Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

“Hemşehrilerimiz Şehir İçi Trafikten Bunalmış ve Yılmış Durumdalar”

“Hemşehrilerimiz Şehir İçi Trafikten Bunalmış ve Yılmış Durumdalar”
15.11.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Cevahir Manas, Eskişehir’deki trafik sorununun her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, basına açıklamalarda bulundu.

Tramvayların geçiş üstünlüğü nedeniyle trafik keşmekeşini artırdığını ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm odaklı yaklaşımda olmadığını belirten Manas, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şehrimizin ana problemlerinden biri olan trafik sorunu üzerine gelen yakınmalar artık günlük yaşam kalitemizi etkiler hale geldi. Trafik adına çözüme odaklanmak, öncelikle şehir içi trafiği rahatlatmak veya şehre yan alternatif yollar sunmaktan geçer.

Tramvayın geçiş üstünlüğü trafik keşmekeşini artırıyor

Şehrimizin toplu taşıma araçlarından biri olarak kullanılan tramvay, tramvayların geçiş üstünlükleri ve şehir içerisinde her nokta da bulunan trafik lambaları ise çözüm yerine trafik yoğunluğunu daha bir keşmekeşlik içine sokar nitelikte.

Bu konuyla ilgili gelen söylemler şu şekilde; tramvay geçişi olan bir kavşakta ışık bekliyorsunuz. Üç tramvay ardı sıra geçiyor. Tam size sıra geliyor, bu esnada dördüncü tramvayın geçişi için ışık yine kırmızıya dönüyor. Bu süreçte ancak 2 en fazla 4 araç geçme hakkına sahip olabiliyor. Tüm bu yaşananlar da şehir iç trafiğinde yığılmalara ve karışıklığa sebebiyet veriyor.

Ayrıca Atatürk Caddesi ve Yunus Emre Caddesi üzerinde tramvay hatları olmamasına rağmen yaşanan bitmek tükenmek bilmeyen trafik yoğunluğu da dayanılmaz bir hal aldı. 22 yıl öncesinde de bu şehirde aynı yol ve caddeler vardı. Cadde ve yollar için çözümsel bir yaklaşımla güncellenmeler ne yazık ki yapılmadı. Ancak araç sayısı her geçen gün katlayarak arttı. Ve bunun üzerine şehrin merkez noktalarına giren tramvay hatları bindi.

Genel anlamda tüm bu sıkıntılara çözüm çok yönlü olmalı. Otoparklar, yeni yollar, ana bağlantı yolları, mevcudiyetteki yolların imkân dâhilinde genişletilmesi gibi çözüm odaklı yaklaşımlar sergilenmeli.

Çözük odaklı yaklaşımda devam edeceğiz

AK Parti Eskişehir olarak ısrarla trafik sorunun çözümüne yönelik sorgulamalarımıza ve çözüm odaklı yaklaşımlarımıza devam edeceğiz.

 

Şehir içi trafiği rahatlatmak için alternatif yollar yapılmalı

Birkaç ay öncesinde alternatif yollardan sadece birisi niteliğinde olan ve Çevre Yolu trafiğini de rahatlatacak olan Yaşar Kemal Caddesi için Belediyelerden somut bir yaklaşım ve çözüm önerisi hala gelmiş değil. Seyitgazi yolu ve Çevreyolu arasındaki bağlantı niteliğinde olabilecek bu cadde, Güney aksa alternatif bir yol olarak trafiği bu bölgede büyük ölçüde rahatlatacak çözüm niteliğindedir. Israrla çevre yolunu işaret edenler var ancak Yaşar Kemal Caddesi gibi alternatif yollar ile sadece çevre yolu değil şehir içi trafiğinin de büyük ölçü de rahatlatılabileceği hususunda ısrar ediyoruz.

Hemşehrilerimiz Eskişehir trafiğinden bunalmış ve yılmış durumdalar. Şehrimizin içerisinde yoğun trafik oluşturan yollarına alternatifler bulunması hususunda ivedi çözümlere ihtiyaç duyulmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.