Site Rengi

DOLAR 32,3423
EURO 35,1164
ALTIN 2.307,30
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Her Derde Deva..

11.05.2021
A+
A-

HER DERDE DEVA..

Son 2 yıl parti kuran kurana. Gelecek, Deva partisi, muhafazakâr-Mütedeyyin AKP’ den kopanlar tarafından hızlandırılmış bir şekilde kurulmuş bir parti. İzinde alınmış Reis’e bilgilendirme de yapılmış..

Efendim ben parti kuruyorum.

Sanki Recep Tayyip Erdoğan bunu bilmiyormuş gibi. En azından kibar davranmış Babacan. Haber vermiş. Bilginiz olsun.

Türkiye’nin siyaset gündeminde DEVA mı var? Ali Babacan ara sıra TV ekranlarına çıkmasa varlığından bile haberimiz olmayacaktı vallahi.

Bu sıralar KRT, Halk TV ekranlarından da eksik olmuyor..Fox’ sun abonesi gibi. Şimdi yavaş yavaş ısındırma turları atıyor.

Amaçları belli..

AKP’ yi köşeye sıkıştırmak, Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmen kitlesinden “oytırtıklamak..

Öyle, temelden ideolojik bir ayrılık yok. Tam tersine, savundukları ekonomik politik belli. Konvansiyonel sermayenin yanında durmak.ekonomik alt yap olarak bütünleşmek..

Savundukları ekonomik model küreselcilik ve onun ideolojisi.

Ama olsun.

Sadece, ara da sırada varyant değiştiriyor. Bunu normal karşılamak lazım. Doğunun oryantalistpolitikacıları maalesef böyledir..

Onun için, dün dündür bu gün bugündürderler… Yahut yeni versiyonlu felsefecileri de,dün dünde kaldı can cağzım, bu gün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım der ya?

****

BABACAN HALK TV’de..

Halk TV’ de katıldığı programda açıklamalarda bulunan BABACAN 2018 deki seçimlere ve Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin tartışmalara değinerek bakın neler söylemiş. Bugünkü duruma baktığımızda muhalefet ortak aday çıkarırsa başarılı olabilecekti. Ama olmadı. Ve 5 yıl kaybetti memleket. Neden olmadı. Diğer siyasi parti liderleri gelip teklif ettiler ortak adaylık konusunda. İsimler belli. Teklif edenleritopladığımızda eğer ortak aday olsaydı, rahatlıkla seçimleri kazanabilecek bir tablo vardı o dönemde.

Teklif edildiği ortamda sizde var mıydınız sorusuna tabiiki vardım diye cevaplandırıyor.

Bu söylemlerine tepkiler gecikmiyor. AK Parti genel sekreteri Fatih Şahin’den Babacan’ın bu sözlerine çok geçmeden sosyal medya üzerinden tepkiler geliyor.

TAM GÖBEĞİNDE YER ALMIŞ..

Ali babacan 01-11-2015 ile 24. 06.2018 tarihleri arasında 26.dönem AK parti Ankara 1.bölge milletvekiliydi. Ali babacan bir yandan 03.05.2018 tarihinde 316 AK Partili milletvekili ile birlikte recep TAYYİP ERDOĞAN’I Cumhurbaşkanı adayı gösterirken, diğer yandan da ABDULLAH GÜLÜ’N muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı aday gösterilmesi çalışmalarının tam ortasında tam göbeğindeyer almış..

Babacan’ın yüzünü kızarmadan ifade ettiği bu durum, ilkeli bir siyaset anlayışıyla bağdaştırmak mümkün değil. Hadi gelin bu durumun adını koyalım. Bunun adı riyakârlıktır. Sahtekârlıktır, ihanettir, ikiyüzlülüktür. Sinsiliktir, utanmazlıktır,arkadan iş çevirmedir, pişkinliktir diyor Fatih Şahin..

Ali Babacan’ da demiş ki, 2018 de Abdullah Güle “ortak aday olarak biz sizi destekleyeceğiz diyenler sözlerinin arkasında dursaydı gün o iş olurdu.

Tabiiki çok yanlış bir okuma. Meral Akşener Abdullah Gül ismine karşı çıkmış, Muharrem İnce’de bu durumu çok eleştirmişti. Hatta bazı ulusalcı Kemalist yazarlar Abdullah Gül ismine karşı duruş sergilemişlerdi.

CHP seçmeni ilkeli bir duruş sergilemişti..

Bunları da unutmayalım..

*****

Ali Babacan yeni bir şeyler söylemiyor ki. Özellikle İsmail Korkmaz’ın açılım süreci ile ilgili sorulardan kaçınması ve Kürt halkının hakları konusunda sorulara cevap vermemesi kürtçü politikacılara ve seçmene selam gönderdiğini Diyarbakır’daki ilgiyi böyle açıklıyordu. Sende yeni olmayan bir şeyi yeniymiş gibi söyle..

Öyle çok, aforizmalar var ki?

Sende bir tane tırtıklayıp söylesen kıyamet mi kopar yani..

AK Partinin ilk kurulduğundan 2018’ lere kadar küreselciydi, şimdi de kontrollü küreselci.

Aslında birbirlerinden farklı değiller.

Ali Babacan hep uluslararası kredilerden bahsedip işlerin çok kolay olduğunu parmak şaklatma hareketi ile mesaj veriyordu. Anlatmak istediği belli. Türkiye başka olurdu?

Özellikle kadınlara. Zira parmaklar şaklatıldı mı erik dalını hemen oynamaya başlarlar..

Yok, aslında birbirlerinden farkları. Malumun ilanı..

TEŞKİLATLARI VAR MI YOK MU BELLİ DEĞİL..

Hızlandırılmış bir şekilde parti kurduklarından, teşkilatlarında doğru dürüst yönetimler bile oluşturulamamış. Her ne kadar uyduruk il, ilçe, genel merkez kongrelerini yapmış olsalar bile, çok anlamlı değil. Hala kongre yapmaya devam ediyorlar. Ali Babacan da iştirak ediyor. Lafolsun torba dolsun türev kelimelerinden birkaç cümle basına yansısın. Adı konuşulsun yeter!.

Onunla mutlu oluyorlar ..

Sanki yap işlet devret modeli ile kurulmuş partiler gibi duruyor. Sözde demokrasiyi savunur gibi görünüyorlar. Demokrasiden veya demokratik katılımcılıktan eser yok. Üç kişi bir araya gelmiş dedikodu yapıyorlar sanki. Ötesi yok. Adı var kendileri yok. Sanal bir parti gibi..

Kurgulanmış şahsa özel kurulmuş partiler..

Ali Babacan: Türkiye’den asla ümidinizi kesmeyin; daha önce başardı yeniden başarır demiş.

Daha önce neyi başarmışlar? Ben bilmiyorum. Dışarıdan gelen sıcak paraya bel bağlayacaklarsa vay halimize..

Daha teşkilatlanmasını yarım yamalak olan partiler milletten nasıl oy alacaklar..

Demezler mi? Ekonomiden sorumlu bakan olduğun dönemlerde üretken, hangi yatırımlarıyaptınız, istihdama yönelik hangi ekonomik programları uyguladınız.

Sıcak paralar geldi, lüks otomobillere ,betona gömüldü..
Kendi dönemini öve bitiremiyor..

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin daha önceden başardığını, yeniden başaracağını söyleyerek, “Türk ekonomisinden asla ümidinizi kesmeyin” diyor.

Peki nasıl olacak bu..

İyi de kendi partisine dönüp bir baksın. Hiç ümitverir gibi durmuyorlar. Sürekli birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar. Kavga ediyorlar, birbirlerinin gözünü oymakla meşguller.

Henüz bu durumlar basına pandemi dolayısıyla yansıyabilmiş değil. Ama yansımaya bir başlarsa kimse önünde duramaz. Şimdilik dar alanda kısa paslaşmalar yapıyorlar..

Genel merkez yönetimlerine bir baksın. Kurulmuş olduğu söylenen İl, ilçe teşkilatlarına dönüp kendisi bir baksın.

Performans olarak dökülüyor. Herkesin bir beklentisi var. Kapağı Meclis’e atmak.    

Ama o iş o kadar kolay değil elbette. Araştırmalar % 2’2.5 luk bantta olduğunu gösteriyor..

Baraj şimdilik % 10…DEVA’ nın tek şansı Millet ittifakında açıkça yer alması ve bir partinin listelerimden milletvekili adaylarını koyabilmesi. İstediğiniz kadar pazarlık yapın bu oy oranı ile tahsis edilebilecek milletvekili sayısı 10-15 arası. Birde gelecek partisi var. Ona da en fazla 10 adet kontenjan ayrılır..

O zaman siyaset yapmanın bir anlamı kalmaz. Çünkü bu kontenjanları genel merkezler belirler ve kimin gösterileceği de bellidir. Yerel teşkilatlardan hiç biri aday bile gösterilmezler listelerde de yer almazlar. Belki son sıralarda gönülleri  hoş olsun diye yer verirler..

Onun için teşkilatlardan sorumlu genel başkanları ne iş yapıyor. Sözde koordinatörler ne iş yapıyor. Geliyorlar, rapor tutuyorlar.

Ya sonrası?

Sonrası yok.

Kardeş kardeş geçinin..

Siyaset dava için yapılır.

Ne yöneticilerinde, ne de yerel teşkilatlarında böyle bir görünüm var.

Ne ideallerine davaları var.

Elinize yüzünüze bulaştırdınız diyor.

Plan yok, program yok

Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Bu milletin aşısı nerede diye sürüyor.

AK Parti genel başkanı ne yapsın!

Hazır sputnik varken. Yolculuk uzaya. Şimdiden astronotluk kursları başlamış bile. Biz yaştan kaybettik ama astronot bir kadın olmalı diyenler Ebruliyi öneriyorlar. Gözü pek. Ben gitmeliyim diyor.

Bence sakıncası yok. Eğer Haşimi izin verirse mesele yok.

Deva Partisinin Kızılay’da tabelaları var. İl, başkanlığı, odun pazarı ilçe başkanlığı, Tepebaşı ilçe başkanlığı..

Fakat oda ne. Tepebaşı ilçe başkanı, EBRUEmre teşkilatını Tepebaşı bölgesindeki en aktif, en çok bilinen yere yani doktorlar caddesine taşımış, içini tefriş etmiş bile. Ciddi paralar harcanmış.

Bir tarafı doktorlara, arkası da porsuğa bakıyor. Ebru’nun hedefleri, beklentileri var ama, şimdilik bunları hayata geçirmesi olanaksız. Pandemiye denk geldiği için. Şimdilik, Esnafı dolaşıyor,muhtarları dolaşıyor önemli insanları da üyekayıtları yapıyor.

Bunlardan biride Gülseren Şenyüz. Uzun zaman kanal 26’ da Tepebaşı Belediyesinin sponsorluğunda, belediyenin tanıtıcı programlar yapmıştı.. Üniversite gençliğine ulaşmaya çaba gösteriyor. Ebru ‘un bu çalışmalarının genel merkez tarafından bilinip bilinmediği bilinmez ama bence iyi bir tercih yapmış genel merkez..

Öneren de, İsmail Haşim Ateş. Şimdi birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar. İsmail Haşim Ateş Tepebaşı ilçe başkanı olan Ebru Emre’yi “İl disiplin kuruluna vermiş. Veriliş gerekçesi belli değil. Söylenenlere bakılırsa sözünü dinlemiyormuş.. Bakalım, bu işin sonucu nereye varacak diyor bazı il yönetim kurlu üyeleri. Bu durumdan en çok genel merkezdeki birkaç isim çok rahatsız. Bu isimlerde İsmail Haşim Ateşin İl başkanı olmasında rol oynayan isimler. Böyle olacağını bilseydik il başkanı yapmazdık diyen isimlerde var.

Durum vahim. Bakalım iki cambazdan biri ne zaman düşecek veya ikisi birden görevden mi alınacak. Bunu fırsat bilecek olan il yönetiminde o kadar çok kadayıf sevgisini dışa vuran isimler var ki. Ne yazık ki! elleri ceplerine de gitmiyor. İsmail Haşim’inde serzenişi bu yönde. Kimse elini cebine atmıyor. Herkes gözlerime bakıyor! Bu sözlerin bir anlamı olmalı. Yani demek istiyor ki bu iş parasız olmuyor. Pamuk eller cebe. Bazı yönetim kurulu üyeleri de madem sende para yoktu veya para harcamayacaktın o zaman neden hava attın bizlere. Ben bu işleri bilirim. Partiyi ben finanse edeceğim sözünü neden verdin?

Genel merkeze kadar gitmiş bu sözler..

Hem bir yerlere aday olmak istiyorsun, hemkoşturmuyorsun hem de para harcamıyorsun. O zaman neden il başkanı oldun. Bu işi yapacak o kadar çok kişi vardı ki. Deva’ nın önünün kesmeyin. Diyenlerin sesi her geçen gün yükseliyor..

Genel merkez bu seslere duyarsız kalamaz diyenlerde şimdilerde kulislerini hızlandırmaya başlamışlar bile..

Bunu da en iyi İsmail Haşim Ateş biliyor.

Ama merak etmesinler!. İl başkanlığına atanacak isim kesinlikle ve kesinlikle il yönetim kurulu üyelerinden hiç biri olmayacak. Hele bir bayramı geçirelim. Sular bir durulsun.. O ismi sizde duyacaksınız.  Bey efendi biri. Ancak,yeniden teşkilatı sıfırdan kurabilir mi? Bencekurar. Bu işeler para işi… O da, onda destelenmiş olarak var. En azından cebinde akrep yok.

Ne demişler parayı veren düdüğü çalar..

Yaklaşık bir ay önce teşkilatta olan sorunları gidermek için gelen bölge koordinatörü ve üyesi Merve Mollamehmetoğlu sorunları çözmek için gelmişti. İl başkanlığı binasında İsmail Haşim Ateş, Ebru Emre ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile tek tek görüşen Merve Mollamehmetoğlu Ankara’ya dönerken gelişen durumdan hiç memnun kalmamıştı. Hatta Eskişehir’deki görüşmeler de Haşim Ateş’in odasından bağrışmalar, yükselen sesler ta koridorlardan duyuluyordu. Ankara’ya dönüşte durum ile ilgili hazırladığı raporu İdris Şahin’e vermişti..

Eskişehir önemli bir il ama, hazırlanan rapor pek iç açıcı değildi. Aradan geçen zaman sürecinde İl başkanı Haşim ATEŞ ve Ebru EMRE genel merkeze çağrıldılar. Orada durumu kendi zaviyelerinden anlattılar. İkisi de birbirlerini suçluyorlardı. Karşılıklı suçlamalar genel merkezde de devam etmiş..

Bu durum hiç hoşlarına gitmemiş..

Genel merkez şu an ne yapacağına karar verme aşamasında. İsmail bu duruma Haşim Ateş’e referans olanlar hiç memnun değiller. Gelen haberler DEVA yönetimlerinde değişim olabilir mi? Oldukça taliplisi var. Genel merkez bu kez hata yapmak istemiyor. Onun için isimleri inceliyor.

Bir bakmışsın sürpriz bir isim atanıvermiş.

GELECEKTE BİR GÜN GELECEK .

Gelecek partide tabela partilerden biri. Var mıdır, yok mudur belli değil. Arada bir Davutoğlu ekranlara çıkartılıyor.

O kadar.

Arkası yarın.

Sol görünümlü Mustafa Sarıgül. Değişim partisini kurdu. Şimdi örgütlenme çabalarını sürdürüyor..

CHP, DSP, olmadı bir daha CHP, olmadı DSP..

Salıncak gibi..

Şimdi kendi partisinin genel başkanı.

MUHARREM İNCE.

Çok iyi bir çıkış yakalamıştı. Deneyimli bir siyasetçi. CHP’ den onu hiçbir güç kopartamazdı. Amma velakin gelinen noktada demek ki ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Kendisi de biliyor kendisi ve yakın arkadaşları tasfiye edilivermişti.

Kendisi için ne kumpaslar kurdurulmuştu. Ne oyunlar yapılmış ne iftiralar atılmıştı. O hepsinin altından restleşerek kalkmasını bilmişti.

Meydanlardayım erkekseniz karşıma çıkın der gibi.

Ancak kimse karşısına çıkamamıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu dâhil.

Şimdi memleket hareketi altında örgütlenmeye çalışılıyor. Söyledikleri ilgide çekiyor. Her ne kadar solda veya Atatürkçü geçinen köşe yazarları desteklerini esirgeseler de hiç problem değil. Muharrem İnce’ nin de umurunda da değil.

2018 Referandum değişikliğinde tepebaşı Ertuğrul gazi mahallesindeki açık Pazar yerine gelmişti. CHP örgütü yanında bile değildi. Hafif bulutlu yağmurlu bir havaya denk gelmişti. Otobüsün üstüne çıktı konuştu. Kalabalığa bakmayın siz. Promtersiz konuşama yeteneği olan İyi bir hatiptir. Nabız tutmayı iyi bilir..

O bildiği yolda yürür. Kimse engelleyemez ama hareketi parti olarak Tutar mı tutmaz mı bilinmez!

Ya tutarsa!

Bilinen bir şey var. Siyaset okumaları şunu gösteriyor zor dostum zor…

Seninle yola çıkmak. Şimdide Kızılcıklı Mahmut pehlivan caddesinde bir yer kiralanmış. Muharrem İncenin yeğeni olduğunu söyleyen bir kişi bağırıyormuş, çağırıyormuş, gürlüyormuş.

Burası benden sorulur.

Masada da sabah gelip akşam giden nöbetçi memur gibi oturan tanıdık bir isim varmış..

CHP’ den ayrılıp İncenin safına katılan Ersen Yeniceli. Ziyaretine de giden eski bir arkadaşı sarı Ergun. Kendisini basın mensubu olarak tanıtıyormuş hazırundakilere.

Merak edenler soruyorlarmış kim bu diye. Ah! onu siz TEMAD başkanı Yaşar İRAL’ a sorun veya Nedim’e..

Hoş geldin, beş gittin..

Baksanıza bu korona neler yapıyor insanlara. Kimisini genel başkan, kimisini il başkanı,kimisini de gaz-teci..

Aman dikkat! Sağda, sol da gaz-teci var..

Mutasyonlulardan uzak durun. Sosyal ve siyasal mesafeyi koruyun!..

Gazeteciyim, gaz-teci..

Duyanlara duymayanlara…

BİLM İNSANI NEDEN İSTİFA ETTİ..

Gaye Usluer..

Bir bilim insanı. Klinik mikro biyolog..Pandemi sürecinde TV ekranlarından sürekli halkı aydınlatıcı söylemlerde bulundu. Kıymetli bilim insanı olduğu kadar CHP de önemli çalışmalarla katkı vermiş parti meclisine seçilmiş bir isim.

Demek ki o da CHP den umudunu yitirmiş istifa etmiş. Onu istifa etme noktasına hangi nedenler getirmiş olabilir. Kendisine haksızlık yapıldığısöylenebilir. Hiç partiye emek vermemiş insanların anahtarı bendedir diyenler tarafından milletvekili adayı olarak gösterildikten sonra.

Halbuki Kazım KURT parti meclisine adaylık sürecinde kendisine destek verenlerin başında gelmekteydi.. Demek ki sorun genel merkez düzeyinde. Demek ki bazı şeyler hoşuna gitmemiş olabilir..

Yoksa neden istifa etmiş olabilir ki. neyse ki Nuray AKÇASOY’un şansı bir tık daha artmış durumda..

Demek ki o da Sosyal medyadan haberi vermeyi uygun bulmuş. CHP parti meclis üyesi olan Gaye USLUER partisinden istifa etmiş.26.dönem CHP den milletvekili seçtirilmişti.

Açıklamasında, bugün itibarıyla CHP üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış,özgürlük adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim ifadelerinde bulundu.

Kendisine hayırlı olsun. Nasıl olsa 19 Mayıs ta MEMLEKETİM partisi kuruluş dilekçesi verilip kurulacak.

Bundan sonra onu İncenin yol arkadaşı olarak görecek miyiz? Bilmiyoruz. Gelen bilgiler öyle.

Hayırlı olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.