Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Hicri Sezen Parkı Betonlaşıyor

Hicri Sezen Parkı Betonlaşıyor
25.06.2020
A+
A-

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar, Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde inşaat halinde olan Hicri Sezen Parkı’nın yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Av. Ali Acar, Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde inşaat halinde olan Hicri Sezen Parkı’nın yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Acar yaptığı açıklamada: “Hicri Sezen Parkı’nda bir takım çalışmaların yapıldığı malumumuzdur. Özellikle pandemisürecinde Odunpazarlı hemşerilerimiz evlerinde bu sürece destek olurken yapılmayan bu çalışmalar ne yazık ki vatandaşlarımızın normalleşme sürecine girdikleri bir dönemde başlamış ve Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin dinlence mekânlarından birisi bertaraf edilmiş olmaktadır. Etrafı tamamen kapalı bir şekilde süren çalışmalar hakkında ufak bir inceleme yaptıktan sonra fark ettik ki, zamanlamanın da ötesinde bir hata ile karşı karşıyayız. Tıpkı Hamamyolu’nda olduğu gibi doğa ile iç içe ve tarihi dokusu olan bir alanı daha betonlaştırmaya çalışan Odunpazarı Belediyesi, hemşerilerimizin yeşillikler içerisinde eski kültürlerimizi korur nitelikte bir çay bahçesi motifini yaşayan Hicri Sezen Parkı’nı tabir caizse katletmek üzeredir. Tıpkı Hamamyolu bölgesinde olduğu gibi Hicri Sezen Parkı’nın da doğa ile olan ilişiği kesilmek istenmektedir. Odunpazarı Belediyesi bir an önce bu hatadan dönmeli, sorumlusu her kimse gereğini yerine getirmelidir. Ağaçlara zarar verilmeyeceği taahhüt edilen bu alanda dökülen bunca beton ne yazık ki toprağa ve haliyle ağaçlara da zarar verecek ve ne yazık ki bir müddet sonra tarihî ağaçların zarar görmesine neden olabilecektir. Hicri Sezen Parkı, doğa ile iç içe ailemizle ve dostlarımızla yeşillikler içinde keyifle oturduğumuz bir park iken; şimdi betonla dolu, tarihi dokusundan uzak ve ne yazık ki Hamamyolu gibi bir hal alacaktır. Her fırsatta çevreci olduğunu iddia eden CHP’li belediye yöneticilerini bu konuda anlayışlı olmaya, doğaya ve yeşile sahip çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.