Site Rengi

DOLAR 32,5552
EURO 34,8986
ALTIN 2.437,26
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

İhaleye Fesat Karıştırma Davası Devam Ediyor: Büyükerşen ve Bürotratları Yargılanıyor

İhaleye Fesat Karıştırma Davası Devam Ediyor: Büyükerşen ve Bürotratları Yargılanıyor
30.01.2022
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve belediye bürokratının beraat ettiği ancak Yargıtay’ın kararı bozarak dosyayı tekrar alt mahkemeye gönderdiği ‘ihaleye fesat karıştırma’ davasında ikinci celse görüldü.  

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gödürülen davada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 23 belediye bürokratı hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti.  Ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi ve dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı.

Büyükerşen Duruşmaya Katılmadı

Davanın ilk duruşmasına katılmayan Büyükerşen, mazeretli olarak ikinci duruşmaya da katılmazken, diğer sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Davada taraf olan Maliye Hazinesi Avukatı, “Suçun yasal unsurları oluşmuştur. İhale mevzuata aykırı olarak yapılmıştır. Özellikle masal şatosu yapım ihalesi usulsüz bir şekilde yapılmıştır. Sanıklar yasaklık ve gizlilik ilkelerine aykırı hareket etmişlerdir. 28 milyon TL kamu zararına sebep olarak sanıklar üzerlerine atılı suçu işlemişlerdir. İşler süresinde yapılmamasına rağmen süresinde yapılmış gibi gösterilmiş, gecikme cezası verilmemiştir. Sanıkların cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Sanık olarak duruşmada yer alan dönemin belediye bürokratları, beyanlarında suçsuz olduklarını belirterek beraat talebinde bulundu.
Duruşma 18 Mart’a erteledi.

Kaynak: journal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.