Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İhracatta ‘Tasarım’, ‘Markalaşma’ ve ‘Teknoloji’ 3 Temel Hedef

15.08.2019
A+
A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gelecek dönemde ihracatın artması yönünde 3 temel hedeflerinin olduğunu belirterek, “Türkiye ya bu treni kaçıracak, ya da yüksek gelirli ülkeler düzeyine erişecek” dedi. 
Eskişehir ziyareti kapsamında bir otelde gerçekleştirilen Bölgesel İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Pekcan, hedeflerini anlattı. Pekcan, Bakanlık olarak önümüzdeki dönemde ülke ihracatımızın artması yönünde 3 temel hedefleri olduğunu belirterek, "Rekabetçi olduğumuz alanlarda daha fazla tasarıma, markalaşmaya, teknolojiye ağırlık vermemiz lazım. Dijitalleşme ile ilgili dünya bir dönüşümden geçiyor, bir teknolojik dönüşümden geçiyor. Türkiye’nin bunu kaçırma imkânı yok. Böyle bir şansı yok. Türkiye ya bu treni kaçıracak, ya da yüksek gelirli ülkeler düzeyine erişecek. Küresel ekonomiye yön veren yenilikçi firmalara baktığımız zaman hepsi genç girişimciler tarafından kurulmuş. Dolayısıyla bizim kadın ve genç girişimciler daire başkanlığımız çok önemli. Bunun dışında bakanlık olarak İhtisas Serbest Bölgeleri Projemiz var. Buralarda ne planlıyoruz? Buralarda üniversite öğrencilerimizin, lisansüstü öğrencilerimizin fikri var, ama imkânları yok. Lütfen gelin, biz sizleri burada melek yatırımcılarla parası olan ve proje arayan çok insan var. Sizi buralarda bir araya getireceğiz. Biz buralara teknoloji seraları diyoruz. Buralarda biz vergi muafiyetleri getireceğiz. İstihdamlarda destek getireceğiz, özel teşvik sistemleri getireceğiz. Bununla ilgili de çok ciddi bir çalışma grubu oluşturduk” ifadelerini kullandı. 

“Bu ülkenin başka çıkışı yok" 
Bakan Pekcan, Eskişehir’de çok büyük potansiyel olduğunu, fakat daha çok gayret edilip ihracatın arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Üçüncü maddemizde yeni teknolojilerle çağı yakalamak, teknolojik ürün üretmek ve ihraç etmek. Burada Eskişehir’e çok iş düşüyor. Eskişehir’de çok büyük potansiyel var. Eskişehir evet 1,1 ya da 2,5 bu rakamlar Eskişehir’e yakışmıyor. Hele böyle bir eğitim şehri olacaksın, makine imalatında, savunma sanayide en üst seviyelerde olacaksın, buradaki resmi rakam, burada kayıtlara geçen ihracattır. Lütfen firmalarınıza söyleyin ihracatlarını kendi ürettikleri şehirlerde göstersinler. 2,5 de yetmez. Ben şimdilik 5’i kabul edeyim başkanım. Ama 5 de az. Gerçekten bu devlet size bu kadar imkân verirken, bu kadar arkanızda dururken biraz gayret edin. İhracatımızı arttırmak zorundayız. Bu ülkenin başka çıkışı yok” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.