Site Rengi

DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

İl Sağlık Müdürü Bilge Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti

İl Sağlık Müdürü Bilge Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti
08.09.2020
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde koronavirüs teşhisiyle serviste ve Covid Yoğun Bakım ünitesinde tedavileri devam eden sağlık personellerine ve diğer hastalara ziyaret gerçekleştirdi. Test sonuçları pozitif çıkan hastalara yaptığı ziyarette, hastalarla görüşerek herhangi bir sorunları olup olmadığını sordu, geçmiş olsun dileklerini iletip şifa diledi.

Ziyarette bulunduğu hastalara (Covid-19) hastalığı hakkında bilgiler de aktaran Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle’den hastaların tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler aldı.

Covid-19 tedavisi gören bir hastadan gelen immün plazma yöntemiyle yapılan tedaviye dair soruyu da cevaplayan Müdür Bilge; immün plazma tedavisinin, birçok bulaşıcı hastalıklarda, böyle antikorun ihtiyaç olduğu hastalıklarda pasif immünizasyon için uygulanan bir yöntem olduğunu belirtti. Bilge, koronavirüsü yenenlerin gönüllü bağış yapmalarıyla gerçekleşen immün plazma yönetiminde tedavi başarısının yüksek olduğunu vurgulayarak, koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hastaların diğer Covid-19 hastalarının tedavisine katkıda bulunmak ve şifa olmaları için immün plazma bağışında bulunmaya davet etti.

Yunus Emre Devlet Hastanesi acil servis ile enfeksiyon kliniğinde incelemelerde bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, karşılaştığı hasta ve hasta yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek (Covid-19) hastalığı hakkında bilgiler aktardı. Servislerde görev yapan sağlık personellerinin hatırını sorarak, alınan  koruyucu önlemleri gözden geçirip, herhangi bir eksikliklerinin olup olmadığını sorarak, kolaylıklar diledi.

Salgınla mücadelede herkese görev düştüğüne değinen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge; kişisel hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yaparak, hastaların riski önlemek adına hastane yönlendirmelerine ve sağlık çalışanlarının uyarılarına dikkat etmelerini söyleyerek, vatandaşların hastanelere gelirken maske takmaları konusunda da hassas davranmaları gerektiğini belirtti. Buradan sonra hastaların PCR testlerinin yapıldığı Covid-19 Laboratuvarını ziyaret etti.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Uğur Bilge: “Gerek sağlık çalışanlarımızı gerek yatan hastalarımızı ziyaret ederek moral ve motivasyon verdik. Bu anlamda vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyoruz. Salgını atlatmış değiliz. Ülke olarak salgını en kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz. Yeter ki belirtilen kurallara uyalım. Özellikle bu süreçte mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım. Halkımıza evde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü her birimiz birer risk faktörüyüz ve taşıyıcı konumunda olabiliriz. Biz ne kadar hareketlerimizi kısıtlar, ne kadar az dışarıya çıkarsak, ne kadar yakın temastan uzak durursak o kadar virüsün yayılmasını engellemiş oluruz, ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.