Site Rengi

DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İlker Astarcı ESOGÜ Öğrencileriyle Buluştu

İlker Astarcı ESOGÜ Öğrencileriyle Buluştu
19.12.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Genç KADEM Kulübü’nün düzenlediği “Ulusal ve Küresel Fırsatlar” konulu konferans, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı – Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’nın konuşmacı olarak katılımıyla ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey ve ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Çolak da katıldı.

Konferansın açılışında konuşan ESOGÜ Genç KADEM Kulübü Başkanı Tuba Tümen, bir yılı aşkın süredir düzenli olarak kulüp danışmanları Öğr. Gör. Dr. Cafer Yıldırım ile birlikte düzenledikleri Proje Yönetimi Eğitimleri çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansı’nı tanıdıklarını ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı fırsatlarını takip ederek; proje yazma, yürütme ve raporlama süreçleri hakkında tecrübe paylaşımlarında bulunduklarını kaydetti.  

ESOGÜ Genç KADEM Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Cafer Yıldırım, kulüp olarak özellikle küresel fırsatların her bireyin gelecek vizyonunda önemli yere sahip olduğuna inandıklarını belirterek, bu çerçevede proje bazlı faaliyetlere devam ettiklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri bazı projelerin hem Türkiye Ulusal Ajansı tarafından örnek proje olarak gösterilmesi hem de Avrupa Parlamentosu’nca ödüle layık bulunmasından onur duyduklarını belirten Öğr. Gör. Dr. Cafer Yıldırım, Eskişehir’deki sinerjinin ülkemiz ve insanlık adına daha fazla sayıda ve daha güçlü projelerle değerlendirilmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, konuşmasında ajanslarının kuruluşunu, faaliyetlerini ve sunduğu fırsatları anlattı. 2004 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Ulusal Ajansı’nın bugün Avrupa’nın en büyük ulusal ajansı haline geldiğini ve her yıl 12 bini aşkın proje başvurusu aldığını dile getiren İlker Astarcı, AB eğitim ve gençlikprogramları hakkında bilgiler verdi. Gençlerin geleceğinolduğu kadar bugünün de teminatı olduğunu ve büyük bir potansiyel barındırdığını belirten İlker Astarcı, bazı dikkat çekici örnek projeleri de anlatarak gençleri AB projelerine daha çok katılmaya çağırdı. Güzel projeler üretmenin ve proje kaynaklarını iyi kullanmanın önemine de dikkat çeken İlker Astarcı, projelerle ilgili merak edilen her konuda kendilerine ulaşılabileceğini söyledi. Gençlerden kendilerini iyi tanımalarını ve bu ülkeye, bu millete nasıl faydalı olabileceklerini keşfetmelerini isteyen İlker Astarcı, gençlere hangi işi yaparlarsa yapsınlar en iyi şekilde yapmaya gayret etmelerini de öğütledi. Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.          

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.