Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İnönü’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

İnönü’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
29.10.2019
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yılı, Eskişehir’in İnönü ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
Ülke genelinde olduğu gibi İnönü ilçesinde de Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı. İnönü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama programına İnönü İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Büyük, İlçe Jandarma Komutanı Yakup İlhan, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İnönü İlçe Kaymakamı Burak Çimşir ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un ilçe halkını ve öğrencileri selamlaması ile başladı. Selamlama merasiminin ardından İlçe Kaymakamı Burak Şimşir, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.
İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bayramımızın 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve dua ile yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İnönü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören kapsamında öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken koro, Cumhuriyet Orotoryosu ve öğrencilerden oluşan zeybek oyunları gösterisi sergilediler. İnönü zeybek ekibinin gösterisi ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ilçedeki tüm okulların katılımı ile gerçekleştirilen resmi tören geçiti ile tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.