Site Rengi

DOLAR 32,3234
EURO 35,0716
ALTIN 2.282,24
BIST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

İnternet Basınından Kazım Kurt’a Büyük Tepki

İnternet Basınından Kazım Kurt’a Büyük Tepki
11.07.2020
A+
A-

Tüm dünyanın en önemli haberleşme ağı olan internet medyası haber siteleri hakkında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yakışıksız sözler sarfetmesi şehrimizdeki internet haber siteleri arasında infiale yol açtı.

Esgazete internet haber sitesi genel yayın yönetmeni ve imtiyaz sahibi Mustafa Yıldırım konuyla ilgili ‘Kazım Kurt, internet basınına neden cephe aldı’ diye sorarak bir yazı kaleme aldı. Yıldırım yazısında: “

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt iyi bir siyasetçidir. İlk döneminde güzel işlere imza attı. Her fırsatta bunu da dile getirmişimdir. İkinci dönemini nasıl sonuçlandırır bilemem ancak son zamanlarda işler pek iyi gitmiyor olmalı ki; kendi ve ekibinin yanlışları ile  bir kaos ortamı içinde yalnızlaşmaya başladığını görüyorum. Umarım bu durumdan çabuk sıyrılır.

Şimdi asıl konumuza gelelim. Sayın Başkan Kazım Kurt bir ziyarette, “Eline cep telefonu alan herkesin gazeteciliğe soyunduğu, sırf birilerine kızdığı için site açıp öfkesini orada akıtan ve kendisine gazeteci diyen kişiler türedi. Bazı site sahipleri belediyelerden maddi destek istiyor. Biz prensip olarak geçtiğimiz yıldan beri hiçbir haber sitesine reklam ve destek vermedik. Ancak bunun karşılığı olarak haberlerimizi yayınlamıyor ve aleyhimizde yazılar yazıyorlar. Haklı eleştirilere her zaman açığız ancak masada oturup tahminlerde bulunarak yapılan haberlere anlayış gösteremeyiz” demiş.

 

Kazım Kurt tüm internet medyasına karşı neden tavır aldı düşünelim…

Güler misin ağlar mısın? Çünkü Kazım Kurt’un söylediği şeylerin bir çoğuna ben de katılıyorum aslında. Eskişehir’in ilk haber sitesi olarak zaten işini düzgün yapan bazı arkadaşlarla daha objektif, tarafsız ve aktif bir medya için mücadele veriyoruz.

Ama yaşın yanında kuru yanmamalı değil mi?  Buna dikkat edilmeli.

Bir de Sayın Başkan dert yandığı kişilerin doğru adres olup olmağının farkında mı onu da sorgulamalı.

Aslına bakarsanız; Eskişehir’de internet medyasının bu duruma gelmesinde Kazım Kurt’un büyük bir rolü olduğunu söylersek yanlış olmaz. Belediyeler, internet haber sitesi kurdurursa ve bunları kendileri için bir propaganda aracı haline getirirse, ilerleyen zamanlarda da işler istediği gibi gitmeyince şikâyet etme hakkına sahip olabilir mi?

Eskişehir’de herkes bilir ancak dillendirmez, pek çok gerçekte olduğu gibi… Bazı siyasi partiler, bazı belediyeler, bazı STK’lar kendi medyasını oluşturma çabası içine girince tablo internet medyası için karanlık hale geldi. Sonra bu durumu yaratanlar, kendilerine karşı aynı şekilde kurulan sitelere tavır almak için bu işi emeği ile yapanlara en büyük haksızlığı yaptılar, hem de güya “adaletli” olmak adına…

Güler misin, ağlar mısın dedik ya!

“Eline cep telefonu alan herkesin gazeteciliğe soyunduğu” diyor ya başkan. Doğru söylüyor, belediyesinde çalışan bizim bildiğimiz iki kişi bu kategoriye giriyor örneğin… Kendisine bizzat söyledim. Bu konuyu anlattım ama sonuç alınamadı.

Siz de daha önce bazı haber sitelerini kendi propagandanız için kullanmadınız mı Sayın Başkan!

Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nden bazı isimler Kazım Başkanın yolundan gidiyor…

Hazırlık halindeler. Şimdiden seçim hazırlığı yapılıyor. Parti içi durumlarda ve seçimlerde kurdurdukları haber sitesini devreye sokacakları yönünde duyumlar alıyoruz.

Bunun farkında olan Kazım başkan şimdiden tepkisini göstermeye başlamış. Çünkü bumerang etkisi ile bu işin kendisine döneceğinin farkında!

İl Başkanlığı seçiminde yaşananlardan sonra farklı düşünmek yanlış olur.

Biz prensip olarak geçtiğimiz yıldan beri hiçbir haber sitesine reklam ve destek vermedik. Ancak bunun karşılığı olarak haberlerimizi yayınlamıyor” diyor.

Sayın başkan internet medyası da ayrım yaptığınız için prensip olarak belediye reklamı içeren haberlerinizi yayınlamıyor olmasın! (Tekrar dikkat çekiyorum. Belediyenin reklam içeren yayınları…)

Belediyeler, günde 4-5 haber geçiyor, hepsi yayınlansın ve aleyhimizde hiç bir şey yazmasınlar istiyor. Özetle yandaş basın istiyorlar. Evet okuyucularımız AK Parti iktidarını her fırsatta medya baskısı konusunda eleştiren CHP, aynı hataya düştüğünün farkında değil herhalde.

“Biz prensip olarak geçtiğimiz yıldan beri hiçbir haber sitesine reklam ve destek vermedik.” cümlesini dikkatlice okursak. Geçtiğimiz yıldan buyana derken, daha önce destek verdiğiniz ortaya çıkıyor.

Yazımın başında da dedim, bazı konularda biz de mücadele veriyoruz.

“Haklı eleştirilere her zaman açığız ancak masada oturup tahminlerde bulunarak yapılan haberlere anlayış gösteremeyiz” diyen başkanın bu cümlelerine katılmamak mümkün değil.

Bunu yapanlara karşı biz yeri geldiğinde tepkimizi ortaya koyduk, siz de tepkinizi koyun. Ancak tüm internet medyasını aynı görüp bir tavır almak, ne demokrasiye ne de basın özgürlüğüne sığar.

Bundan sonra inşallah iktidar da muhalefet de medyanın üzerinden elini çeker de biz de özgürce haber yaparak, yazılarımızı yazabiliriz.

Gazetecilikle ilgilisi olmayıp hasbel kader bu işe girmiş kişilerin hatalarının faturası da işini dürüstçe yapmaya çalışanlara kesilmesin artık!”

https://www.esgazete.com/m/kazim-kurt-internet-basinina-neden-cephe-aldi-makale,2150.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.