Site Rengi

DOLAR 32,3264
EURO 35,0746
ALTIN 2.300,17
BIST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İSO 500 Listesinde Eskişehir’den 18 Firma Var

İSO 500 Listesinde Eskişehir’den 18 Firma Var
13.07.2020
A+
A-

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesindeki 18 firmanın Eskişehir’de üretim yaptığı açıklandı. Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli yaptığı açıklamada, “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ve 2019 yılı mali verileri dikkate alınarak yapılan sıralamadaki 18 sanayi kuruluşumuzun Eskişehir’de ve Eskişehir OSB’de üretim yapıyor olması bizleri çok mutlu etti. Yeni yatırımlarla ilerleyen yıllarda daha fazla sanayi kuruluşumuzun bu listelerde yer alacağını ümit ediyoruz. Açıklanan verilere göre ilk 500 sanayi kuruluşu içeresinde yer alan 6. Sıradaki Arçelik A.Ş., 33. Sıradaki Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş., 85. sıradaki Anadolu Cam Sanayii A.Ş., 110. sıradaki Modern Oluklu Mukavva Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., 126. Sıradaki Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş., 167. Sıradaki Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş., 236. sıradaki Elvan Gıda San. ve Tic. A.Ş., 256. Sıradaki Alp Havacılık San. ve Tic. A.Ş., 329. sıradaki Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş., 462. Sıradaki Konveyör Beyaz Eşya ve Otomotiv Yan San. Tic. A.Ş., 463. sıradaki Peyman Kuruyemiş Gıda Aktariye Kimyevi Maddeler Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. ile 489. sıradaki İzocam Tic. ve San. A.Ş. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde tesisleri bulunan ve burada üretim yapan ulusal ve yerel sanayi kuruluşlarımızdır. Bu firmalarımızın bazıları Eskişehir kökenli firmalar olmakla birlikte, bazıları da birden çok şehirde üretim tesisi bulunan köklü sanayi kuruluşlarımızdır. Bizler böyle markalara ve sanayi kuruluşlarına OSB’mizde hizmet vermekten her zaman büyük memnuniyet duyduk” dedi.

Eskişehir ve ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyorlar

Başkan Küpeli açıklamasında Eskişehir’de OSB dışında üretim yapan sanayi kuruluşlarını da yer aldığını belirterek,“Eskişehir her yönüyle ülkemizin çok önemli bir sanayi kenti. OSB dışında da üretim yapan 6 önemli sanayi kuruluşumuzda İSO500 listesinde yer aldı. Bu firmalarımız da sırasıyla 2. sıradaki Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., 36. sıradaki Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 40. sıradaki Milangaz LPG Dağıtım Tic. ve San. A.Ş., 59. sıradaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., 94. sıradaki Tusaş Motor Sanayii A.Ş. ve 156. sıradaki Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş.’dir. Tüm bu kuruluşlarımız üretimleriyle, ihracatlarıyla, yapmış oldukları istihdamla ve ortaya çıkardıkları katma değerle Eskişehir ve ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Bu sanayi kuruluşlarımızın ortaya koyduğu sanayi ekosistemi sayesinde 200’e yakın yan sanayi kuruluşu bu büyük işletmelere iş yaparak, üretim ve istihdam sağlayarak Eskişehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar. Her yıl açıklanan bu listelerde Eskişehir’den daha fazla sanayi kuruluşunun olması için bizler var gücümüzle çalışıyor, Eskişehir’e ve OSB’ye yeni yatırımlar getirmek için büyük çaba gösteriyoruz” diye konuştu.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.