Site Rengi

DOLAR 32,5756
EURO 34,8857
ALTIN 2.439,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

İyi Parti’de Pazar Toplantısı Yapıldı

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Pazar Toplantısında, İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca bazı açıklamalarda bulundu. Tunca açıklamasında şu ifâdeleri kullandı:

“Gençlik kollarımızın sevgili gençleri, pek kıymetli aday adaylarımız, İyi Parti!nin güzel insanları, kıymetli misafirlerimiz ve değerli basın mensupları hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Öncelikle karnelerini alıp tatile çıkan çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Herkes bilsin ki İyi Parti, Büyük Türk Milleti’nin gençlerinin geleceği için kurulmuş bir partidir. 

 

Değerli arkadaşlarım, İyi Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığına Av. Çağdaş Çelik atanmıştır. Seçim öncesi aldığı yeni görevinde kendisine başarılar dilerim. Şu an memleketinde olan sevgili İsmet Topalhan kardeşimize de verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimizle beraber yol yürümekten inanılmaz zevk alıyoruz. Çünkü bizim varlığımızın sebebi, gençlerimizin geleceğidir. 

Türkiye Çevre Platformu TÜRÇEP tarafından düzenlenen Temsilciler Meclisi Toplantısı 18.01.2019 tarihinde başladı ve üç günlük bir program ile birçok şehrimizden konukları Eskişehir’de ağırlıyoruz. 

Toplantının ana konusunu Alpu’da yapılacak olan Kömürlü Termik Santral oluşturdu. Eskişehir Çevre Derneğinin bir üyesi olarak şehrimizin tepesine kara bulutlar gibi çökecek bu proje hakkında bilgilerimizi tazelemek isterim. Çıkarılacak olan linyit kömürünün ısıl değeri üst katmanda 1.900 Kcal/Kg olmak üzere ortalama 2.050 Kcal/Kg dır. Yani kalitesi düşük, bildiğimiz, uzun yıllar önce şehrimize girişi yasaklanmış olan Kütahya kömürü ile aynı kalitededir. 2008 Yılından bu yana 339 noktada sondaj yapılmış ve yaklaşık toplam 135 Km sondaj kuyusu açılmıştır. Termik santralin planlanan ilk üniteleri faaliyete geçtiğinde Eskişehir’de her hanenin 20 Ton Kütahya kömürü yakmasında oluşacak duman şehrimizin üzerine çökecektir. En yakın yerleşim yeri 2 Km uzaklıkta olup şehrimize uzaklığı yaklaşık 25 Km’dir. Yaşayacağımız sağlık problemlerini tahmin etmek için uzman olmaya ihtiyaç yoktur. Sadece insanlarımız değil, hayvanlarımız ve bitkilerimize de zarar verecek akla, hesaba uymayan bir projedir. Oluşacak asit yağmurları, toprağın Ph dengesini zamanla 5’in altına düşürüp bozacak ve bir süre sonra 550.000 dekar birinci Sınıf Tarım arazisine sahip olan Alpu ovasında tarım yapılamaz hale gelecektir. Bahsi geçen arazinin yıllık tarımsal üretim kapasitesi en az 2 Milyar TL’dir. Ömrü 30-35 yıl olan santral, üretimini sonlandırdığında toprağımızın tarıma uygun hale gelmesi birkaç yüz yılı bulacaktır. Yılda yaklaşık 6 milyon ton kömür yakılacak ve her yıl 2 Milyon ton kül, toprağın yüzeyine depolanacaktır. Soğutma için kullanılacak su miktarı Eskişehir’in bir yıllık kullanma suyuna yakındır. 2025 Yılında 1.8 milyar insanın mutlak su kıtlığı çekeceği ve dünya nüfusunun 2/3 su stresi altında olacağı rapor edilmiştir.  (2010,Gleick) Bu bilgilere rağmen, poşetle çevrecilik yapan hükümetimize 31 Mart’ta Eskişehir’den İyi Belediyecilik selamı göndereceğiz.

İşte biz İyi Parti olarak Kömürlü Termik Santrala karşı olduğumuzu, verilen hukuki mücadelenin de her kademesinde destek vereceğimizi, öncülük yapacağımızı açık olarak ifade ediyoruz. Bu konuda AK Parti Belediye Başkan Adaylarının görüşlerini de kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz. AK Parti Belediye Başkan adayları ile karşılaşan hemşerilerimizden de rica ediyorum, lütfen Kömürlü Termik Santral hakkında adaylara görüşlerini sorunuz. 

Yerel seçimlerde Eskişehir güç birliği görüşmeleri istikşafi görüşmeler haline dönüştü. Tam anlamıyla kabak tadı verdi ve halen devam etmektedir. Sonuçta Genel Merkezimizin alacağı karara saygı duyarak hareket edeceğiz. Ancak bilinmelidir ki bu sürecin uzaması partililerimizi artık ciddi boyutta rahatsız etmektedir. Bir an önce yolumuza koyulmak ve adaylarımızı da çalışmaların içine almak istiyoruz. 

Ülke gündemine dönersek;

Euler Hermes’in Küresel İflas Raporu’na göre Türkiye’de iflaslar 2019’da yüzde 5 artacak. 2018’de 15 bin 400 olan iflas eden şirket sayısı 2019’da 16 bin 200’e yükselecektir.

2018 bütçe açığı yüzde 52 artışla 72,6 milyar TL oldu.

İşsizlik ekim ayında 1.3 puan yükseldi. İşsiz sayısı 3.788.000’e ulaştı.

Haftanın tek güzel haberi Cumhurbaşkanı’nın Fazıl Say konserine katılması oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla ilgili marketleri suçladı. Yakında market baskınları gelebilir. 

 

Değerli arkadaşlar Nihat Hatipoğlu artık rektör. Kendisini ve atama yapanları kutlarız. 

Gelelim haftanın en kötüsüne: 

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın BMC’ye satılmasına tepkiler devam ederken, Ethem Sancak, Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde BMC’yi nasıl aldığını açıkladı. BMC’nin alınması için kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönlendirdiğini söyleyen Ethem Sancak, şunları söyledi: “Liderimiz bana dedi ki; ‘Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin?’ Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16’da bir parçası kalmıştı. Dedim; ‘Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. ‘Ne yaparız’ dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz. Katar’la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar’a. Emir de sizi kırmaz. Katar Devleti’ni ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun sayın Emir’i aradı o da kırmadı. BMC’nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük.”

 

Bu itirafa yorum yapmaya gerek yoktur. 

148 yaşındaki Ayşe ve 149 yaşındaki Zülfü oy kullanacak! Ülkemizin her tarafından garip seçmen taşıma bilgileri alıyoruz. Tespit ettiğimiz tüm seçmen taşımalarına da itirazımızı yaptık. Seçim kazanmak adına oy taşımak, taşınmasına ön ayak olmak sahtekârlıktır. Biz İyi Parti olarak bir adet bile oy taşımadık. Taşınmasına da aracılık etmedik. Haram ile abad olunmaz. 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın tehditkâr açıklamalarına karşı Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili İyi Parti mevcut hükümetin yanında olduğunu açıkça ifade etmiştir. Ancak hükümetimizin sesi kısık çıkmaktadır. Çünkü ekonomik esaret varken sesini çıkaramazsın. Büyük Türk Milleti hiçbir esareti kabul etmez, etmeyecektir de…

 

4 milyon sığınmacıya yaklaşık 200 milyar TL’yi harcadıklarını ifade eden hükümetimiz, mevzu Türk olunca hiç sesini çıkarmıyor. Avrupa ülkelerinde bile protestolar yapılırken, hükümetimizden Doğu Türkistan’da yapılan zulümlere karşı hiçbir açıklama ve eylem göremiyoruz. Türk kardeşlerimizi aylarca hava limanlarında bekletenlerin Barzani’ye Kırmızı Pasaport verdiklerini Büyük Türk Milleti’ne unutturmayacağız. İyi Parti olarak bizler her fırsatta, yapılan bu zulme kurumsal olarak karşı durmakta ve Türk’ün sesi olmaya devam edeceğiz. 

Tanrı Türk’ü Korusun. Türk Milleti var olsun. 

Katılımınız için hepinize tek tek çok teşekkür ederim. 

Saygılarımla…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.