Site Rengi

DOLAR 32,3205
EURO 35,0717
ALTIN 2.280,74
BIST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Kadın Muhtara Şiddet Uygulayan Zorba

10.02.2021
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi’nin Belediye Başkanı Kazım Kurt’un siyaset yapma yöntemini, yönettiği belediyenin iş ve eylemlerini, çalıştığı yol arkadaşları hakkında vallahi billahi hiçbir şey yazmak, konuşmak istemiyorum. Fakat samimiyetsizliğine ve söyledikleri ile yaptıkları arasındaki uçurumlar bazen bütün tahammül sınırlarını aşıyor.

Bay Başkan 25 Kasım 2020 tarihinde ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Hamamyolu’nda anıt açmış ve konuşmuş: “Mücadelemiz burada yazan isimlere yenisi eklenmemesi için!”
Vayyyyyyyyyy..! Bay Başkan kadınlara yönelik şiddete karşı fakat bu, şiddeti kimin uyguladığına bağlı… Eskişehir’de ki CHP belediyelerinin Özel Kalem Müdürleri tarihe isimlerini altın harflerle yazdıracak. Bu özel arkadaşlar hiçbir sınava tabi tutulmadan, ter dökmeden KPSS sınavının tadını almadan hampadan memur ve müdür yapılıyorlar. Milyonlarca genç sınavlarda ter dökerken hampadan onu bunu devlete memur yapan sisteme yazıklar olsun!

Büyükşehirin istisnai devlet büyüğü kaçak inşaat yaparken Odunpazarı’nın devlet büyüğü sokak ortasında kadın darp ediyormuş! Biz bu devlet büyüğünü Gezi eylemlerinde ağzını-yüzünü kırmızı paçavra ile kapatmasından, Halkların Demokratik Kongresi için Eskişehir’de yürüyüş yaptığı günlerden tanıyoruz. 17-25 Aralık’ta Tayyib Bey aleyhinde attığı çirkin tweetleri de biliyoruz kendisi bunları silse de…

O kırmızı paçavranın anlamını da, Halkların Demokratik Kongresinin bileşenlerinin kimler olduğunu da biliyoruz. Çok eminim ki bilmesi gerekenler de iyi bilir. Bu istisnai devlet büyüğü; kadın, evet kadın bir muhtarı kasten yaralamaktan ceza alır. Muhtar Hanım aynen şöyle diyor: “Şenol Durur tarafından halk önünde darp ederek yaralaması davasında daha önce ceza mahkemesi tarafından cezalandırıldığı malumunuzdur. Yine aynı olay sebebiyle açmış olduğum tazminat davasında mahkeme tarafımı haklı bulmuş…….” diyor. Bu istisnai devlet büyüğü kasten yaralamaktan ceza aldığı gibi, 20 bin Lira da tazminat ödemeye mahkum ediliyor. Sayın istisnai devlet büyüğü bu eylemini 2 yıl önce gerçekleştiriyor ve bir sene önce de bir kadını kasten yaralamaktan ceza alıyor. Bu istisnai devlet büyüğü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un İçişleri Bakanlığı’na yazı yazarak: “Bu adam benim özel kalem müdürüm olacak, bunu atayın” dediği için bakanlığın atadığı, belediye başkanının Özel Kalem Müdürü… Peki Bay Başkan bu olaylardan sonra ne yapıyor, ne yapıyor? 25 Kasım 2020’de ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Hamamyolu’nda anıt dikiyor üstüne de bir sürü lakırdı yapıyor. Özel kalemi sokakta kadını darp ediyor, onun başkanı da kadına şiddeti lanetliyor. Yeni evlenenlere de İstanbul Sözleşmesi hediye ediyor. Siz yeni evlenenlere hediye edeceğinize oturun önce sözleşmeyi kendiniz okuyun. 12 Dünya kupası; 14 Avrupa kupası gördüm böyle bir iki yüzlülük görmedim.

Rezalet devam ediyor, başkanı istisnai özel kalemini taltif ediyor, basın müdürlüğünü de bu zata bağlıyor. İstisnai devlet büyüğü bir koltuğa iki karpuzu alınca ‘Özgür Basın susturulamaz’ tayfası ile akşam sofralarında dostluk pekiştiriyor, bir basın patronunun mekanında patronla rakı balık ziyafeti çekiyor. Onlar keyf-i sefa sürerken rezalet ‘Halkın Kurtuluşu’ fraksiyonunun duvar boyacılarının köşelerinde ve özgürün basınında karartılıyor.

Yakınlarda Bay Başkan’ı televizyonlarında konuk ederler; biri çalar biri söyler. Hiçbir şey olmamış gibi de sağa sola ahlâk ve erdem satarlar… Görülüyor ki; hiçbir fren mekanizmanız yok, darp edilen kadının gururu umurunuzda değil de anneniz, eşiniz, kız kardeşiniz, kızınız da mı yok; hiç mi empatiniz yok?! Bay Başkan’ın Ankara Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcısı kızını birisi sokağın ortasında darp etse bu kadar vurdumduymaz olabilecek mi??? Hidayet hanımın sokak ortasında darp edilmesine karşı utanmadan susanların, kapatanların, göz yumanların başlarına aynısının gelmemesini temenni ederim! Biz daha vicdanımızı, ahlakımızı kaybetmedik. Kim olursa olsun kadına kalkan el kırılır inşallah.

Bir psikiyatr dostumuz kadına şiddet uygulayanlar profilini şöyle çizdi: “Kompleksli ve yetersizlik duygusuna sahipdirler, acımasızlıkları ile övünürler. Bunlar kişilik özelliği olduğundan ve kişilik değişmeyeceğinden şiddet uygulamaya devam edeceklerdir” Bizden uyarması… Uzak durun! Kanun cezalandırıyor fakat belediyede üstüne de taltif alıyor, adeta ödüllendiriliyor.

Yüce Rabbim utanma, vicdan ve ar duygumuzun bittiği gün, canımızı da alsın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.