Site Rengi

DOLAR 32,5474
EURO 34,9987
ALTIN 2.434,94
BIST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planı Çalıştayı Yapıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eskişehir İl Eylem Planı Çalıştayı Yapıldı
22.11.2021
A+
A-

İnsan hakları belgeleri ve ulusal mevzuat hükümleri, ilgili araştırma ve inceleme raporları ile toplumsal ihtiyaç ve değişimler göz önünde bulundurularak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin katkı ve katılımlarıyla 2021-2025 yıllarını hedefleyen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı hazırlanmış 30.06.2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren Ulusal Eylem Planı’nın tanıtımı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısında yapıldı. Ayrıca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yerele özgü ihtiyaçlar, gereklilikler, planlanan çalışmalar ve başvuru mekanizmalarına ilişkin bilgi paylaşımı sağlanması adına sekiz tanıtım ve çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Bu doğrultuda 2022-2025 yıllarını kapsayacak şekilde Vali yardımcısı Kubilay ANT başkanlığında Ulusal Eylem Planını yerel düzeyde uygulamak adına Eskişehir İl Eylem Planını oluşturmak üzere ‘15-16 Kasım tarihlerinde 2 gün süreyle’ düzenlenen çalıştaya İlimizde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerde görev alan 40’tan fazla konusunda uzman personel katılım sağladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah Tarhan; şiddetle mücadelede kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte ve koordineli çalışma kültürünü geliştirmesi ve sivil toplum kuruluşlarının itici gücünün son derece önemli olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Vali Yardımcısı Kubilay Ant ise tüm katılımcıların işbirliği içerisinde hareket etmesi, kendisi kurumsal yapıları özelinde ve hizmetleri doğrultusunda sorumluluk almasının son derece önemli olduğunu belirterek çalıştay sonunda hazırlanacak olan il eylem planının için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çalıştayın ilk günü İl Eylem Planı Taslağı, hedefleri çerçevesinde oluşturulan maddeler grup çalışmaları ile zenginleştirilerek şekillendirilmiş olup ikinci gün tamamlanan grup çalışmalarında hazırlanan taslak eylem planında yer alan faaliyetler tartışılarak mutabakat sağlandı.

Çalıştay, Cumhuriyet Savcısı Ersin Tosun ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah Tarhan tarafından katılımcılara katılım belgelerinin teslimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.