Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Karantina Sonrası Çöpler Ortada Kaldı

Karantina Sonrası Çöpler Ortada Kaldı
02.05.2020
A+
A-

Yurt dışından gelen grupların karantina altına alındığı Eskişehir’deki Gündüz Alp Öğrenci Yurdu çevresinde biriken ve günlerdir kaldırılmayı bekleyen çöpler hayret uyandırıyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen Türk vatandaşları, şehirlerindeki bazı yurtlarda 14 gün boyunca karantinada tutuluyor. Bu yurtlarda her türlü önlem alınırken, vatandaşlar ise 14 günlük izolasyonun ardından test sonuçlarına göre yurtlardan gönderiliyor. Bu süreçte burada kalan vatandaşların atıkları ise özel ekipler tarafından toplanıyor.

Çöpler ortada kaldı
Eskişehir’de bulunan Gündüz Alp Yurdu’nda da çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda vatandaş 14 günlük süreler ile misafir edildi. Karantina süresi tamamlanan vatandaşların evlerine gönderilmesinin ardından görevliler tarafından içeride bulunan çöpler toplandı. Tıbbi Atık olanlar ise ayrı bir şekilde toplanarak gerekli yerlere teslim edildi. Ancak geriye kalan çöpler yurt önünde kötü bir görüntü oluştururken, sağlık açısından da tehlike oluşturuyor. Çöpleri almak için gelen Tepebaşı Belediye yetkilileri içlerinde tıbbi atık görmesi üzerine geri döndü. Sağlık İl Müdürlüğü ise mevcut çöplerin içinde tıbbi atığın bulunmadığını iddia etti. Bunun üzerine kurumlar arasında başlayan yazışma devam ederken, çöpler ortada kaldı. Çöp sorununa nasıl bir çözüm bulunacağı ise merak konusu oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.