Site Rengi

DOLAR 32,5840
EURO 34,7992
ALTIN 2.514,18
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Kent Konseyi’nden ‘Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ Basın Açıklaması

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal  'Kadına Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Koparal açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Kadına yönelik fiziksel,sözel,cinsel,psikolojik ve ekonomik şiddet tüm dünyada ve ülkemizde sosyal bir sorun olarak devam ediyor.
Ve günümüz Türkiyesinde Kadına yönelik şiddeti önleyememiş olmanın acılarını yaşıyoruz. Şiddete maruz kalan kadının yaşadığı ve karşılaştığı sorunları önlemenin tek yolu; kadın erkek eşitliğinin hayata geçirilmesi için  gerekli zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesidir.

Dönüştürülmesi gereken zihniyet kadını 2.sınıf vatandaş olarak gören, ailenin huzuru için bir araç,erkeğin namusu,babasının kızı, kocasının karısı olarak yorumlayan zihniyettir. Bu zihniyet dönüşümünün sağlanması toplumun tüm kesimlerinin kararlı mücadelesi ve eğitim ile mümkündür. Ana sınıflarından başlayarak eğitimin her kademesinde Toplumsal Cinsiyet Eğitimi  derslerinin konmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Yani kadına yönelik şiddetin önlenmesi Devletin Politikası olmalıdır.  Ve bizler Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu politikalar oluşturuluncaya ve uygulamaya konuncaya kadar takipçisi olacağız."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.