Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kılıçdaroğlu Eskişehirli Kadınları Ağırladı

15.08.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönemin ilk grup toplantısı sonrasında Eskişehir’den Ankara’ya gelen Eskişehirli kadınları makamında ağırladı. Eskişehirli kadınların sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında ilk mesajını Alpu üzerinden verdi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin başında gelen tarım ovasının yer aldığı Alpu’ya kömürlü zehir santrali yaptırmayacağız” dedi.

Eskişehirli kadınlar, Tepebaşı Belediyesi’nin kültür turları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Mustafa Kemal Paşa, Ömerağa, Esentepe ve Şarhöyük mahallelerinden Ankara’ya giden Eskişehirli kadınlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü eşliğinde Kılıçdaroğlu ile görüşen kadınlar, ziyarette Alpu’da kurulması planlanan termik santral ile şeker fabrikalarının özelleştirilmesini gündeme getirdi.

‘Verimli topraklara kömürlü termik santral yapılamaz’

Alpu Ovası’nın Türkiye’nin en iyi tarım ovalarından biri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eskişehir Alpu ovası, Türkiye'nin en verimli tarım arazilerinin başında gelen bir yer. Buğday, arpa, mısır ve şeker pancarı üretiliyor. Sadece Eskişehir'i değil Anadolu'yu doyuruyor. Buraya kömürlü termik santral kurulamaz. Verimli topraklarımıza, temiz havamıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

‘Sonuna kadar mücadele edeceğiz’

Aralarında Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikası’nda çalışanlarının eşlerinin de yer aldığı ziyarette, Eskişehirli kadınlar şeker fabrikalarının özelleştirilmemesini de istediler. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmemesi konusunda CHP olarak çok fazla mücadele verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Şeker fabrikalarının kapatılmaması konunda milletvekillerimizle olağanüstü bir mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Milli varlığımız şeker fabrikalarımıza hep birlikte sahip çıkacak, sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.