Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Kırsal Gençlik Değişim Festivali Sivrihisar’da Yapıldı

Kırsal Gençlik Değişim Festivali Sivrihisar’da Yapıldı
01.08.2021
A+
A-

T.C Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ülkemizde yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında PRODER(Uluslararası Kamu, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları Proje Destekleme Derneği)’nin kabul edilen gençlik değişimi projesi Sivrihisar Belediye Başkanlığı ortaklığında gerçekleştirildi. 

Kırsal Gençlik Değişimi Festivali 2020 projesi PRODER, Sivrihisar Belediyesi, İspanya, Portekiz ve İtalya’dan sivil toplum kuruluşlarının ortak katkılarıyla gerçekleşti. Farklı kültürlerden 50 katılımcı Sivrihisar’da bir araya geldi.  

İspanya, Portekiz, İtalya ve ülkemiz Türkiye’den katılan gençlerle 6 günlük proje kapsamında girişimcilik eğitimleri, yaratıcılık etkinlikleri, atölye çalışmaları, Sivrihisar kültürel ve turistik alan ziyaretleri, kültür geceleri gerçekleştirildi.

Katılımcı ülkelerin grup liderleri Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü‘yü ziyaret ederek memnuniyetleri ve Sivrihisar’a duyulan hayranlıklarını dile getirdiler.

Proje süresince UNESCO Kalıcı Miras Listesinde yer alan Ulu Camii, Nasreddin Hoca Kültür Evi, Türkiye’nin İlk Açık Hava Heykel Müzesi, Seyir Terasi ve Saat Kulesi, Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü Uzay ve Hava Müzesi ziyaret edildi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü: “Gençlerimiz ile böyle bir proje içerisinde yer almak bizleri çok mutlu etti. Farklı ülkelerden gelen öğrenci kardeşlerimize kültürümüzü, tarihimizi, yöresel lezzetlerimizi tanıttık. Tarihe ışık tutan ve turizm başkenti olan Sivrihisar’ımıza herkesi bekliyoruz” dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.