Site Rengi

DOLAR 32,5657
EURO 34,7157
ALTIN 2.488,97
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Köksal: “En Büyük Gücümüz Kadınlarımız”

Köksal: “En Büyük Gücümüz Kadınlarımız”
17.10.2021
A+
A-

Eskişehir Sağlık sen Kadın Komisyonunun düzenlemiş olduğu kahvaltı organizasyonu yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Kadınlar Komisyonunda tüm sağlık çalışanlarına pandemide göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkür ederek konuşmaya başladı. Sağlık çalışanlarının Pandemide artan iş yükünün üzerine okulların kreşlerin kapanması sebebiyle kadın sağlık çalışanlarının yükünün üzerine ayrıca bir yük oluştuğu buna rağmen bunun üstesinden gelen fedakar sağlık çalışanları olduğunu ifade etti. Sistemi ayakta tutan asıl gücün ne kanun ne yönetmelik tamamen fedakar kadın sağlık çalışanlarının vicdanıdır, emeğidir, fedakarlığıdır.

Sağlık çalışanları öncelikle kendi meslektaşlarımıza kendileri sahip çıkacak, meslektaşlarımıza öncelikle biz değer vereceğiz, bizler bu kutsal mesleği yüceltmek için yine biz mücadele edeceğiz. Bugün hala bu iş gücümüze rağmen sağlık çalışanı kendi hastalıkları için bile bir önceliği yok. Bir an önce yasal bir düzenlemeyle bu önceliği tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayacak şekilde çözülmesini talep ediyoruz.

2022-2023 toplu sözleşme ile ilgili olarak alanda birçok sağlık çalışanının döner sermayeden faydalanamadığı bu anlamda sabit döner sermayenin %20 artışı birçok çalışanımızın sigortası olmuştur. Sağlık bakanımızın birkaç gün önce sabit ödemelerin genel bütçeye aktarılması çalışmalarını başlatıldığının müjdesi verdi. Bu ne demek birçok sağlık çalışanımıza dağıtılabilir döner sermaye miktarındaki artıştan dolayı pastadan daha büyük bir pay alma şansı doğacaktır.

Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeye bu toplu sözleşme süresinde ulaşacaklarının müjdesini verdi. Sağlık çalışanlarına maaş ve emeklilikte neler getireceği hakkında bilgi verdi.Köksal her zaman Sağlık Çalışanlarının yanında olduğunu. Bu anlamda hukuksal anlamda her zaman destek sağlandığını ifade etti. Köksal misafir olarak programa katılan Avukat Ayşe Fert Dökmeci ile ilgili olarak yönetimde olduğumuz süre boyunca desteklerinden dolayı teşekkür etti. Köksal’ın konuşmasının arkasından Hukuk büromuzca kısaca bir bilgilendime yapıldıktan sonra soru cevap bölümüyle devam edildi.

Program sonunda Hasan Hüseyin Köksal en büyük gücümüzün kadın sağlık çalışanları olduğunu belirterek, tüm kadın çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.