Anadolu 'niversitesi Turizm FakÜltesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları BÖlÜmÜ tarafından 'Kore Mutfak KÜltÜrÜ AtÖlyesi' geröekleştirildi.üü
Gastronomi ve Mutfak Sanatları BÖlÜmÜ ğretim Elemanlarından Dr. ğr. 'yesi Ebru Zencir koordinatÖrlÜğÜnde dÜzenlenen atÖlye öalışmalarında Dr. Filiz iöek tarafından Kore mutfağının incelikleri aktarıldı. Etkinliğin kapanışında ise katılımcılara teşekkÜr ve katılım belgeleri takdim edildi.ü
' ncelikle Öğretim elemanlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor'ü
Anadolu 'niversitesi Turizm FakÜltesi Dekanı Prof. Dr. Semra GÜnay Aktaş, Kore ve TÜrk kÜltÜrÜnÜn yakınlıklarına değinerek, 'GÜney Kore ve TÜrkiye'nin geömişten gÜnÜmÜze tarihi bir yakınlığı ve iki toplumun karşılıklı sevgisi var. Biz de bu kapsamda hem Öğrencilerimize hem de Öğretim elemanlarımıza Kore kÜltÜrÜnÜ tanıtmak istedik. Gastronomi ve Mutfak Sanatları BÖlÜmÜmÜzde Öğrencilerimize Kore mutfağını doğru ve kaliteli bir şekilde aktarmak istiyoruz. Bu kapsamda Öncelikle Öğretim elemanlarımızı yetiştirmemiz gerektiğini dÜşÜndÜk. Dr. Filiz iöek Hocamızdan Kore'de yaşadığı mÜddetöe edinmiş olduğu deneyimleri bizle ile paylaşmasını istedik' ifadelerini kullandı.ü
'Kore mutfağı ile TÜrk mutfağı öok farklı'ü
AtÖlye öalışması hakkında Anadolu 'niversitesinin başarılı bir projeye imza attığını dile getiren Dr. Filiz iöek ise, 'Anadolu 'niversitesi farklı yemek kÜltÜrlerini Öğrencilerine aktarabilmek iöin gÜzel bir proje geröekleştirdi. Bu öalışmaların da bizim atÖlyemiz ile sınırlı kalmayacağını gÖrÜyorum. Sadece Kore değil, in, Hindistan, Japonya gibi mutfakların da tanıtımı iöin öalışmaların yÜrÜtÜldÜğÜ biliyoruz.' şeklinde konuştu. Kore mutfağı hakkında da değerlendirmelerde bulunan iöek, 'Kore'de bulunduğum bir yıl boyunca Kore'nin mutfak kÜltÜrÜ hakkında tecrÜbelerim oldu. İki Ülkenin yemek kÜltÜrÜ arasında bÜyÜk farklar var. n yargıları yıkarak Kore mutfağına yaklaştığımız zaman pek öok insandan olumlu dÖnÜşler aldık. Arkadaşlarımız ile yÜrÜttÜğÜmÜz bu atÖlye öalışmasında Kore mutfak kÜltÜrÜne benzeyen ya da bu kÜltÜre en yakın lezzetleri elde etmek iöin öabaladık. ğretim elemanlarımızın yaşadığı mutfak tecrÜbelerini Öğrencilerine aktaracağını bu sayede de Kore mutfak kÜltÜrÜ hakkında geniş toplulukların bilgi sahibi olacağını dÜşÜnÜyorum' dedi.
‘Kore Mutfak Kültürü Atölyesi’ Gerçekleştirildi
Yorumlar
Trend Haberler
3 ay önce evlendiği eşinin ardından kendisi de hayatını kaybetti
Eskişehir'de 43 yaşındaki genç adam evinde ölü bulundu
Eskişehir Sağlık-Sen'den bir konut projesi daha
Eskişehir'da rüşvet operasyonu: 8 tutuklama
ESMİAD’da Bayrak Değişimi: Başkanlığa Oğuz Sinlenmez Seçildi
Büyükşehir Meclisinde Mikrofon kapattıran Test Araç Gerginliği




