Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Kütahya’da 32 yıllık öğretmenin mutfak başarısı

Kütahya’da 32 yıllık öğretmenin mutfak başarısı
10.03.2025
A+
A-

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan emekli yiyecek içecek öğretmeni İbrahim Uzan, 32 yıllık meslek hayatının ardından evinde unlu mamul üretiyor. Turizm Otelcilik Lisesi yiyecek bölümü mezunu olan Uzan, önce hobi olarak başladığı bu işi, çevresinden gelen olumlu geri dönüşlerle ticarete dönüştürdü.

Vergi dairesinden evde üretilen ürünler için vergi muafiyet belgesini alan Uzan, internet üzerinden satış yaparak ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırıyor. “Üretim yapmak hem vakit değerlendirmek için güzel bir yöntem oldu hem de aile bütçesine katkı sağladı” diyen Uzan, üretim sürecinde endüstriyel makineler kullanmadıklarını, tamamen ev tipi fırınlarla çalıştıklarını belirtti.

Ürünleri arasında kurabiye, börek, ekmek ve ekşi mayalı tam buğday ekmeği gibi seçenekler bulunan Uzan, özellikle diyet yapan müşteriler için de özel üretimler yapıyor. Bir diyetisyenle iş birliği içinde çalışarak diyet ekmek ve galeta üretimi gerçekleştiren Uzan, aynı zamanda yaprak sarma ve kıymalı mantı gibi geleneksel lezzetler de sunuyor.

Müşteriler, Uzan’ın ürünlerini “Mutfağın Efendisi” adlı Instagram sayfası üzerinden sipariş edebiliyor. Tüm ürünlerinde doğal malzemeler kullandıklarını vurgulayan Uzan, glüten alerjisi olan müşterileri için de özel glütensiz ekmek ve unlu mamuller üreterek sağlık dostu bir alternatif sunduklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.