Site Rengi

DOLAR 32,4910
EURO 34,9434
ALTIN 2.431,05
BIST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Maaşıyla Okul Yaptıran Vekil Fahri Keskin

23.09.2019
A+
A-

“Sayın Milletvekilillerimizi Takdimimidir” isimli köşe yazıma şehrimizde görev yapmış pek kıymetli mebuslarımızın isimlerinden bazılarını zikrederek başlamıştım. Tabii 1923’ten günümüze 100’ün üzerinde milletvekili Eskişehir’i temsilen TBMM’de görev almış, elbette hepsini bir paragrafa sıgdırmam mümkün değil. Yazımdan sonra eski vekillerimiz Muammer Fevzi Yalçın, Demir Berberoğlu ve Fahri Keskin adına bana serzenişte bulunanlar oldu. Hepsi de ellerinden geldiği kadarıyla Eskişehir’e hizmet etmeye çalıştılar. Bu arada edebiyete intikal eden eski vekillerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Burada Fahri Keskin’e ayrı bir paragraf açmak istiyorum. İlk milletvekili olup Ankara’nın yolunu tutup yemin merasimi sonrası ihtisas komisyonları filan oluştuktan sonra Sevgili Fahri Keskin Sivrihisar’lı bir hemşehrisinin işyerine uğramıştır. Sivrihisarlı, tüccar vasfıyla sorar: “Fahri Abi yediğin içtiğin senin olsun, görüp geçirdiklerini bi anlat hele. Nasıl Ankara’nın durumu ?” der. Hazır cevaplılığıyla bilinen bir de eski bir eğitimci olan çiçeği burnunda AK Parti Milletvekili Fahri Keskin, hemen cevabı yapıştırır. ”Ankara’da top çok yüksekten oynanıyor. Aşağı bir inse ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum ama şimdilik boyum yetmiyor” Tabi bu işin latifesi. O dönem yeni vekil olmuş iktidar milletvekilileri bürokrasi ile baya bir cebelleştiğini ve acemiliklerini anlatan güzel bir nükte olarak hafızalara kazınmıştır.

Fahri Keskin 2002-2007 yılları Adalet ve Kakınma Partisi’nden Eskişehir milletvekili olarak görev yaptı. Diğer tüm milletvekillerinden ayıran yegâne özelliği ise 57 ay boyunca aldığı milletvekilliği maaşını hiç harcamadan kuruşuna kadar biriktirip memleketi Sivrihisar’da kendi adını taşıyan okul yaptırması gerçekten takdire şayandır. Dönemin Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, hatırasını anlatırken; vekilliği bittikten sonra yurt dışı harcırahlar dahil tüm maaşını getirdi, masaya koydu. Şaşırdım. “Fahri Bey neyle geçindin, 5 yıl milletvekili maaşını harcamadın da…” dediğimde: “Benim aile şirketim var, oradan bana vekil olunca maaş bağladılar. Onunla hem geçindim hem de bir milletvekili ne harcarsa onu harcadım” dedi şekilinde o günleri yad etmiştir. Tabii Fahri Keskin’in tek özelliği maaşıyla okul yaptırması değildir. Eski Otogar’ın ihalesinin devlete yüksek meblağ gelir getirmesi bile Sayın Keskin in hanesine yazılan artı bir değerdir.

O dönem Murat Mercan ve Muharrem Tozçöken ile beraber hızlı tren projesinin onaylanması, çevre yolunun üç şerite çıkarılıp Bakçık Köprülerinin inşası, TÜLOMSAŞ’ın daha rantabl üretime geçmesi, bölünmüş yolların çalışmalarının başlaması gibi hizmetlere öncülük etmiştir. Bugün partisinin vefalı bir neferi olarak gurur ve öbür yapmadan çağrıldığı her yere davete icabet eden Fahri Keskin’i hayırla, sitayişle ve şükran duygularıyla yâd etmek istedim.

Kendisine sağlık ve huzur içinde bir yaşam dileklerimle..

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.