Site Rengi

DOLAR 32,3290
EURO 35,0804
ALTIN 2.292,31
BIST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Madenciler ESO’da Sektörü Değerlendirdi

Madenciler ESO’da Sektörü Değerlendirdi
17.12.2019
A+
A-

Her hafta farklı sektörlerden oluşan meslek grupları üyelerinin Eskişehir Sanayi Odası’da (ESO) bir araya gelerek mesleki değerlendirmelerde bulunduğu Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantılarının sonuncusu düzenlendi.

ESO 50.Yıl Salonunda düzenlenen toplantı 1’inci ve 9’uncu Grup Meslek Komitesinde yer alan sanayicilerin katılımı ile gerçekleşti. Madencilik sanayi ile taş ve toprağa dayalı imalat sektörlerinin konuşulduğu toplantının açılışında sanayicilere ESO’nun gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı proje ve faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş: “Odamızda toplamda 16 meslek grubumuz var ve her hafta bir veya iki meslek grubumuz ile bir araya geliyoruz. Farklı meslek gruplarının içinde bulundu sektörleri değerlendiriyor, problem ve çözüm önerileri üretiyoruz. İnanıyoruz ki birlikte oldukça güçleneceğiz. Bu nedenle siz değerli sanayicilerimizin katılımları oldukça önemli, katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

Her iki sektörün de aynı sıkıntıları yaşadığını belirten 1. Grup Meslek Komitesi Başkanı Muzaffer Kızıldağ: “Madencilik ile taş ve toprağa dayalı imalat yapan sanayicilerimiz hemen hemen aynı sıkıntıları yaşamakta. Tek başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarımız için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Sizlerin yol göstermesi ile yürüyeceğiz ve hep beraber başarılı olacağız. Daha sık bir araya gelelim, sorunlarımızı konuşalım, raporlayalım ve ilgili mercilere gönderelim. Hepimiz fedakarlık ve cesaret ile madenlerimizi çıkaracağız, vatanımıza değer katmaya devam edeceğiz. Madensiz bir şey olmaz, madencilik hayattır” diye konuştu.

Madencilik Kümesi Başkanı Ekrem Bulur toplantıda yaptığı konuşmada sektörel zorluklara değinerek: “Madencilik olmazsa sanayicilik olmaz. Bizler yerli üretim yapıyor ve dünyanın farklı yerlerine ihracat yapıyoruz. Ancak bizleri yavaşlatacak bazı sorunlar yaşıyoruz. Ruhsat izinlerimiz geç çıkıyor, Madencilik Kanununda sık aralıklarla yapılan değişiklikler ve çalışma izninin geç verilmesi ile işlerini yapamayan şirketler oluyor. Bu sorunlarımızı kendi aramızda konuşup değerlendirerek, ilgili kurum ve devlet kademelerine aktarmalı, sesimizi duyurmalıyız. Bir arada olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz ki sorunlarımızı ilgili yerlere duyuralım. Bu nedenle gerek komite gerek madencilik kümelenmesi olarak daha sık bir araya gelelim” şeklinde konuştu.

Toplantıda tüm sektörleri etkileyen sorunlar hakkında genel değerlendirmede bulunan 9. Grup Meslek Komitesi Üyesi Savaş Özaydemir ise: “Üniversite ve sanayi işbirliğinde gelişmeler yaşanıyor. Birlikte çalışma anlamında ihtiyacımız olan da bu. İnsan kaynakları sorununu halledemedik, eğitim sorunumuz var, sektörlerin bağlı oldukları mevzuatlar değişiyor. Bunlara karşı gündemi takip etmeli ve iyi analiz yapmalıyız, yenilikçi olmalıyız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.