TBMM'de bulunan ve milletvekillerinin yemek yediği restoranda uygulanan '7 bÖlge 7 yemek' uygulamasında Eskişehir'in lezzetleri sunuldu.üü
Asırlarca kuşaktan kuşağa aktarılarak gÜnÜmÜze kadar ulaşan lezzet kÜltÜrÜnÜ en iyi şekilde tanıtmayı amaölayan meclis mutfağında '7 bÖlge 7 yemek' uygulaması devam ediyor. Her hafta arşamba gÜnÜ farklı yÖrelerden lezzetlerin sunulduğu menÜyÜ bu hafta Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur GÜnay hazırladı. Meclis Mutfağından yapılan aöıklamada, çTÜm milletvekillerimizin Anadolu coğrafyamızın dÖrt bir yanından mutfak kÜltÜrÜnÜ ve mirasını tanıması iöin her hafta arşamba farklı illerimizin lezzetlerini soframıza sunmaya devam ediyoruz. 3 bin yılı aşan kÖklÜ tarihi Eskişehir'in yemeklerini de etkilemiştir. Frigya' dan Bizans'a, Selöuklu' dan Osmanlı'ya kadar uzanan kÖklÜ geömiş Eskişehir'in yemeklerine de sinmiş, birbirinden farklı lezzetlerin sofralarla buluşmasına vesile olmuştur. Eskişehir iöinde barındırdığı nÜfus bakımından adeta bir kÜltÜr mozaiği şeklindedir. Şehrin yemekleri Tatarların, Balkan gÖömenlerinin ve yerli halkın mutfağından öıkan yemeklerden oluşmuştur. Eskişehir'in Özel lezzetleri olan ve titizlikle hazırlanan Kuru Bamya orbası, Firik Kebabı, Eskişehir'in yerelden evrensele uzanan lezzeti ibÖrek ve Eskişehir Helvalı İrmik Tatlısı'nın hatıranızda ve damağınızda gÜzel izler bırakacağına inanıyoruzç ifadelerini kullandı.ü

MenÜyÜ Emine Nur GÜnay organize ettiü
Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur GÜnay konu ile alakalı yetkililer ile gÖrÜşerek menÜnÜn şekillendirilmesinde yardımcı oldu. MenÜyÜ dÜzenleyen Prof. Dr. GÜnay ayrıca yemeklerin tarihi ile alakalı yetkililere bilgi verdi. GÜnay konu ile ilgili çBir şehrin yemek kÜltÜrÜ o şehrin değeridir. Şehrimizin değerlerini ortaya öıkarmak, bunları Önce TÜrkiye'ye sonra dÜnyaya tanıtmak hepimizin gÖrevi. Bunun iöin öalışıyoruz, öalışmaya devam edeceğizç dedi.