Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

MEGEM’in İş Garantili Kursuna Yoğun Başvuru

MEGEM’in İş Garantili Kursuna Yoğun Başvuru
29.09.2021
A+
A-

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve 10 yıldır mesleki eğitimler veren MEGEM’in yeni dönem kurslarına 170 kişi başvuruda bulundu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iştiraklerinden olan yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, istihdama katkı sunmak amacıyla hizmet veren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM A.Ş.), iş ve meslek sahibi olmak isteyen gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Eğitimi, CNC Tezgâh Operatörlüğü Eğitimi ve Kaynak Eğitimi verilen merkezin 2021 yılı dördüncü dönem kursundaki 43 kişilik kontenjan için 170 kişi başvuruda bulundu.


Küpeli: İlgi doğru işin kanıtı

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’e olan ilginin artarak devam ettiğini ifade ederek, “10 yıldır sanayimize hizmet veren MEGEM’in iş garantili kurslarına bu dönemde yine yoğun ilgi ile karşılaştık. 2021 yılında açmış olduğumuz 3 kurs döneminde olduğu gibi bu yılın son kursuna da ilgi bir hayli yüksek olması bizi son derece mutlu ediyor. Bugüne kadar binden fazla kişiyi eğiterek, sanayimize kazandırdık. Bu sayılar ve kurslarımıza olan ilgi bizim doğru bir işe imza attığımızı da kanıtlar nitelikte. İnşallah bu dönemde kursiyerlerimiz burada eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, sertifikalarını alıp bölgemizdeki sanayi kuruluşlarındaistihdam edilecekler” dedi.

Saraç: MEGEM’e ilgi artıyor

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç ise, “Her geçen dönem MEGEM’in kurslarına ilgi daha da artıyor. 43 kişinin alınacağı kursumuza 170 kişi başvurdu. Sınava giren ve burada başarılı olan kursiyerlerimiz, daha sonra uzman ekiplerimiz tarafından mülakata tabi tutuldular.  Yapılan sınav ve mülakatta başarı elde eden kursiyerlerimizden toplam 43kişi merkezimizde eğitim almaya başlayacaklar. 3 aya yakın eğitimlerimiz sürecek. Birçok kursiyerimiz daha kursları sürerken, sanayimizde iş buluyor. Ben tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.