Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Memur-Sen’den DP İl Başkanına Tepki

Memur-Sen’den DP İl Başkanına Tepki
27.03.2020
A+
A-

Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, DP Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan’ın din görevlileri hakkında sarfettiği sözlere tepki gösterdi.

Karaman, Özcan’ın: “(…) Ücretli öğretmenlere maaş ödemeyeceksin, imamları evde yatıracaksın. Onlar da dua ve tevekkül sahibidir muhakkak. Sosyal yardımların dağıtım işi derhâl polis, jandarma ve zabıtadan alınıp imam efendilere yaptırılmalıdır. Zaten yeterince çalışan, fedakârlık yapan bu arkadaşların yükü biraz hafifletilmiş olmaz mı? Hazır bu aralarda mevlid falan da yokken…” şeklinde alayvâri ifadelerine: “Hüseyin Özcan’ın din görevlileri için ifade ettiği yakışıksız sözleri için şiddetle kınıyorum. İfadelerini düzeltmesini ve özür dilemesini bekliyorum” diyerek tepki gösterdi.

Muammer Karaman’ın sosyal medya hesabından yaptığı tepki açıklamasının altına ise ilçelerde, din görevlilerinin sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların erzak listesini tutarken yahut alınmasını talep ettikleri erzakı teslim ederken görüntülendikleri fotoğraflar ile doldu.

“DP İl Bşk. Hüseyin Özcan özür dilemeli” diyen Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı Karaman’ın açıklamaları şöyle: “Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan’ı din görevlilerimiz için ifade ettiği yakışıksız sözleri için şiddetle kınıyorum.

Türkiye’yi yönetmeye talip oldukları iddiasıyla siyaset yapan biri nasıl olurdu kamuda hizmet veren bir grup kamu görevlisini aşağılamak maksatlı ifadeler kullanabilir. Din görevlilerini diğer kamu görevlileriyle karşı karşıya getirmek hedefi güttüğü görülen ifadelerden ne gibi bir çıkar ummaktadır
Kamu çalışanları arasında meydana getirmek istedikleri karşı karşıya gelişten kaynaklı olarak kamu çalışma hayatında bozulacak iç ve iş huzurunun zararını hep birlikte çekeceğimizi görmüyor mu? Kaldı ki din görevlisi pek çok arkadaşımız kaymakamlıklarımız bünyesinde ve gözetiminde oluşturulan vefa gruplarında fedakarca çalışmalarını da yürütüyorlar.
Şahsen bu üslup ve açıklamayı şu günlerde dikkat çekerek takipçi kazanayım derdinde olan kendini bilmezlerin yaptığından farklı görmüyorum. Demokrat partide il başkanı olmak demokrat olmayı sağlamıyor, fikir ve izan sahibi kılmıyor.
İlk mitingini Çifteler’de yapan Adnan Menderes’inde kendi mirasını taşıma iddiasındaki bir partinin il başkanı tarafından sarfedilen bu densizlikten dolayı kemiklerinin sızladığına inanıyorum.

Hüseyin Özcan’ı din görevlileri başta olmak üzere tüm kamu görevlilerini üzen bu yakışıksız değerlendirmesini düzeltmesini bekliyor ve özür dilemeye davet ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.