Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

MHP’li Sazak: ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe!’

MHP’li Sazak: ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe!’
04.04.2021
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Montrö Sözleşmesi’yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amirale “maksatları anlaşılmalı, gereken yapılmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medya hesaplarından söz konusu bildiri ve emekli amiraller ile ilgili sert bir açıklama yapan MHP’li Sazak: “Şerefli üniformayı veya makamı taşıyan kişiler; beşinci kol faaliyetlerin ve algı operasyonlarıyla yürütülen süreçten bihabermişcesine kaosa kışkırtmaya malzeme olmak yerine makam ve üniformaları sayesinde elde ettikleri birikimleri devletin ilgili ve yetkili makamlarına bildirmeleri gereklidir” dedi.
Bildirinin muhtıra çağrışımında bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Sazak’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
“Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Ya hayır söyle ya da sus. Söylenecek sözün yerini ve zamanını iyi belirlemek gerekir. Şerefli üniformayı veya makamı taşıyan kişiler; beşinci kol faaliyetlerin ve algı operasyonlarıyla yürütülen süreçten bihabermişcesine kaosa kışkırtmaya malzeme olmak yerine makam ve üniformaları sayesinde elde ettikleri birikimleri devletin ilgili ve yetkili makamlarına bildirmeleri gereklidir. Haklılığın kimin tarafından nasıl kullanılacağını bilememek gaflet ya da bizzat hiyanete malzemedir. Eksikler giderilir, yanlıştan dönülür. Lakin muhtıra çağrışımlarıyla kafa karıştırılıp çözümsüz hale getirilme amaçları incelenmelidir. Maksatları anlaşılmalı, gereken yapılmalıdır. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.