Site Rengi

DOLAR 32,3184
EURO 35,1145
ALTIN 2.295,76
BIST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

MHP’li Sazak’tan ‘Tıp Bayramı’ Mesajı

MHP’li Sazak’tan ‘Tıp Bayramı’ Mesajı
14.03.2022
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

14 Mart Tıp Bayramı açıklamasında Türk doktorlarının devletin koruyucu ve kurtarıcı vazifesini hakkıyla yerine getirdiğini vurgulayan Milletvekili Sazak, “14 Mart; 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiyeli Hikmet Boran önderliğinde Türk hekimleri tarafından başlatılan milli direniş hareketinin bayramıdır” dedi.

Mesajında doktorlara “hekimlerimizin sıkıntılarının farkındayız, bu sıkıntıların çözülmesi gerektiğini düşünüyor ve yapılacak bütün iyileştirmelerin takipçisi olduğumuzu bilmenizi istiyorum diyerek seslenen MHP’li Sazak, hekimlerden bazı grupların galeyanına gelmeden doğruluk ve haklılıklarından vazgeçmemelerini rica etti.

Milletvekili Sazak mesajında “14 Mart; 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiyeli Hikmet Boran önderliğinde Türk hekimleri tarafından başlatılan milli direniş hareketinin bayramıdır. Türk hekimleri milletinin sağlığını korumanın ve iyileştirmenin yanı sıra, milletinin ve devletinin koruyucu ve kurtarıcı vazifesini de hakkıyla yerine getirmiştir. Bu memlekette 1921 senesinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de her biri savaşta şehit olduğu için mezun verilememiştir. Türk hekimlerinin tarihteki rolü bugünde devam etmektedir.Milletini seven, devletine sahip çıkan ve her daim çıkacak olan hekimlere canımızda vatanımızda emanettir. Dönemin yapısı, dünyanın değişimi ve kültürün bozulmasına bağlı yaşanan sorunlarda Türk milli hareketi ve sağlık sisteminin belkemiği olan hekimlerin üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Hekimlerimizin sıkıntılarının farkındayız, bu sıkıntıların çözülmesi gerektiğini düşünüyor ve yapılacak bütün iyileştirmelerin takipçisi olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Hekimlerimizden tek ricam doğruluk ve haklılıklarını,  menfaat gruplarının manipülatif hareketleriyle savunma yanlışına düşmemeleridir. Hekimler kıymetlidir, Türk hekimleri daha da kıymetlidir. Onları kıymetli kılan her şey tarihle sabittir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.