Site Rengi

DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Nabi Avcı, Aksaray’da Temaslarda Bulundu

Nabi Avcı, Aksaray’da Temaslarda Bulundu
31.10.2021
A+
A-

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Aksaray’da ziyaretlerde bulundu. Aksaray Kültür Merkezi’nde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, il müdürleri ve okul müdürlerinin de hazır olduğu “İnsan, İnsan Gölgesinde Yetişir” konulu konferansta konuşan Avcı, daha sonrasında Aksaray Üniversitesi’ne geçti. Nabi Avcı, “Enformatik Cehaletten Enformatik Zırcehalete” başlığı çerçevesinde üniversite hocalarına ve öğrencilerine konuştu.

“Enformatik Cehalet” kitabının ilk baskısının 30 yıl önce yapıldığını hatırlattı. İletişim teknolojilerinin bu kadar gelişmediği bir dönemde kitabı kaleme aldığına değinen Nabi Avcı, günümüzde internetin yaygınlaşması, iletişim araçlarının çeşitlenmesiyle bazı ilaveler ve güncellemelerle yeni baskısının yapıldığını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Nabi Avcı, Aksaray Üniversitesi’nin spor bilimleriyle öne çıktığını, örneklerinin de bu minvalde olacağını söyledikten sonra başarılı bir spor kariyeri için antrenmanların önemine ve sürekliliğine vurgu yaptı. Beden kondisyonu için gerekli olan disiplinli ve sürekli çalışmanın beynin çalışması için çok daha elzem ve geçerli olduğuna değinerek konuşmasını sürdürdü. İyi düşünebilmek, iyi okuyabilmek, iyi konuşabilmek ve iyi yazabilmek için zihnin alıştırmalar yapmasına da değinen Avcı, günümüzde başta televizyon tartışma programları olmak üzere, farklı farklı mecralarda, bazı konuşmacıların, askerî alandan sağlık sorunlarına, eğitimden dış politikaya kadar, kendi uzmanlık alanlarının dışında, hemen her konuda fikir beyan etmelerinin doğru olmadığını vurguladı. Bu tür programların müdavimlerinin, sosyal medyada da cehaleti körüklediğini hatırlatan Avcı, enformatik zırcehalete nasıl gelindiğini de bu vesile ile ifade etti.

Kendisinden önce açılış konuşmasını yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in konuşmasına atıf yaparak “Bir gerçek, bütün teorilerinizi berbat edebilir.” sözünün covid-19 salgınında da geçerli olduğunu ifade eden Avcı, sosyal medya bağımlılığı ile mücadele kapsamında TBMM’de komisyon kurulduğunu, alanında uzman birçok ilgili kişinin dinlendiğini; lâkin Komisyonun hazırladığı raporun tam tersi bir sürece mecburî geçişin olduğunu anlattı.

Sosyal medyanın, internetteki oyun ve sanal sohbetlerin daha da popüler hale geldiği hız ve haz çağında bir resme, bir minyatüre nasıl bakılır, bir şiir nasıl okunur, ses bayrağımız dilimiz nasıl korunur bunlara kafa yormanın öneminden bahsetti.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “neyin cahili olduğunu” bile bilmeyen bir kitlenin, 200 karaktere sığan mesajlarının da enformatik zırcehalete zemin hazırladığını vurguladı. Dijital mecralardan kaçışın imkânsız olduğunu, kendisinin de internette araştırmalar yaptığını seyircilerle paylaştıktan sonra Ian Dallas’ın Garipler Kitabı’na atıf yaparak “Aramakla bulunmaz, bulanlar arayanlardır” sözünü söyledi. Nerede, neyi, nasıl arayacağını bilenler için internetin bir kolaylık olduğunu dile getiren Nabi Avcı, gençlere ana dillerini iyi öğrenmelerini, zihinsel maratona talimli olmalarını tavsiye ettikten sonra kitap imza törenine geçti. Üniversite hocaları ve öğrencileri için kitaplarını imzalayan Avcı, sonraki ziyareti için üniversiteden ayrıldı.  Prof. Dr. Nabi Avcı ve beraberindeki heyet, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Bakanlıkta üç yıl Genel Müdürlük yapan Vali Aydoğdu, o döneme ilişkin hatıralarını paylaştı.

  1. Aksaray Valiliği’nden ayrılan Nabi Avcı ve beraberindeki heyet, Aksaray Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i de makamında ziyaret eden Avcı, Aksaray’da yerel yönetimler ile ilgili bilgi aldı. Somuncu Baba Türbesi ziyaretiyle Aksaray gezisi nihayete erdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.