Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Nabi Avcı’dan Büyük Ova Açıklaması

Nabi Avcı’dan Büyük Ova Açıklaması
09.05.2021
A+
A-
AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’de ‘büyük ova’ statüsü kazandırılan sekiz ovaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Eskişehir’de yeni Büyük Ova alanları ilan edildi. Bu kararla birlikte, Eskişehir’de ‘Büyük Ova Statüsü’ne alınan ovaların sayısı 3’ten 11’e; toplam büyük ova alanını da 78 bin 440 hektardan 197 bin 53 hektara çıkartıldı. Daha önce, 2016 yılında, Nabi Avcı’nın bakanlığı döneminde de Bakanlar Kurulu kararıyla İnönü, Alpu ve Günyüzü ovaları büyük ova statüsüne alınmıştı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:  “Bilindiği üzere, 2016/9620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İnönü, Alpu ve Günyüzü ovaları büyük ova ilan edilmişti. Nitekim o Bakanlar Kurulu kararında, Kültür ve Turizm Bakanı olarak benim de imzam vardır. Şimdi bu yeni Cumhurbaşkanlığı Kararıyla birlikte, Eskişehir’de Beylikova, Mahmudiye, Gökçekuyu, Kaldırımköy, Karaören, Kümbet, Kavacık ve Uluçayır ovaları da büyük ova statüsüne alınmış oldu. Böylece, ilimizde Büyük Ova statüsüne alınan ova sayısı 3’ten 11’e; Büyük Ova statüsüne alınan toprak alanımız 78 bin 440 hektardan 197 bin 53 hektara çıktı. Yani koruma altına aldığımız topraklarımızı 2,5 kat artırmış olduk. Verimli topraklarımızın, tarım-dışı faaliyetlerle kirletilip verimsizleştirilmekten korunması bakımından fevkalade önemli ve değerli olan bu karar nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Söz konusu ovalarımızın koruma altına alınması ile ilgili teknik çalışmaları yürüten İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve bilhassa bakanlık nezdinde bu konuyu da yakından takip eden değerli milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Emine Nur Günay hocamıza çok teşekkür ediyorum. Eskişehir’de ve diğer illerimizde yeni Büyük Ova statüsüne kavuşan bütün ovalarımızın, milletimize ve özellikle çocuklarımıza, torunlarımıza yani gelecek kuşaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.