Site Rengi

DOLAR 32,4645
EURO 34,7999
ALTIN 2.477,90
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Orgeneral Hulusi Akar’dan Afrin Harekatı Mesajı

15.08.2019
A+
A-

""Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Burada bizim hedefimiz teröristler. En son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve inşallah en son teröristin de etkisiz hale getirilmesiyle vazifemiz tamamlanacak” dedi. 
Zeytin Dalı Harekatı’na verilen destekten ötürü vatandaşlara ve başarılarından dolayı TSK mensuplarına teşekkür eden Orgeneral Hulusi Akar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Oğulpınar Sınır Karakolu’nda askerlere hitaben konuştu. 
“Vatanımız ve milletimiz için burada hep birlikte dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkla elimizden gelen hür türlü gayreti göstermek suretiyle gerekli görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulunan Orgeneral Akar, Afrin Harekatı ile birlikte yoğun bir döneme girildiğini kaydetti. Akar, “Bir taraftan Afrin Harekatı’nın gerçekleştirilmesi, diğer taraftan da İdlip’te Astana süreci çerçevesinde ateşkesin sağlanması için Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir kararlılıkla faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz bunları yaparken uluslararası hukuktan aldığımız güç ile uluslararası hukuka uygun şekilde, meşru müdafaa şartları çerçevesinde, meşru zeminlerde görevlerimizi yerine getiriyoruz. Burada bizim hedefimiz teröristler. En son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve inşallah en son teröristin de etkisiz hale getirilmesiyle vazifemiz tamamlanacak” diye konuştu. 

""“Bütün dünyaya örnek olacak düzeyde, başarılı bir şekilde bu kuralları uyguladık” 
Sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Suriyelilerin rahat ve huzuru için de mücadele ettiklerinin altını çizen Akar, “Biz bu faaliyetleri başarı ile sonuçlandırdığımızda dileğimiz Suriyeli kardeşlerimizin rahat ve huzur içinde evlerine dönmelerini sağlamaktır. Bu faaliyetleri yürütürken tarihimizden, kültürümüzden gelen bir anlayışla, kutsal değerlerimize uygun olarak, hiçbir masuma, hatta çevredeki hiçbir varlığa zarar vermeden bu faaliyetleri sürdürmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bütün dünyaya örnek olacak düzeyde, başarılı bir şekilde bu kuralları uyguladık. Bu faaliyetleri yürütürken aziz milletimiz sevgisini ve güvenini esirgemedi, faaliyetlerimizi yakından takip etmek suretiyle elinden geldiğince bizlere katkı, destek sağladılar, moralimizi yükseltmek için her türlü faaliyeti gösterdiler. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bugüne kadar asil milletimiz ordu-millet anlayışının en güzel örneklerini sergilemekte, milletimizin göz bebeği kahraman ordumuzun maddi ve manevi olarak daima yanında olduğunu gösterdi. Milletimizin, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz için kurulmuş olan TSK Dayanışma Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı ile milli harp sanayimizin geliştirilmesi için kurulmuş TSK Güçlendirme Vakfı başta olmak üzere birlik ve kurumlarımıza yaptığı maddi ve manevi destek bunun en güzel örneklerini teşkil etmektedir. Şahsım ve TSK mensupları adına şanlı tarihimize ve milli örf ve adetlerimize yarışır şekilde duygu yüklü mektup, mesaj, bağış ve hediyelerle kahraman Mehmetçiğimizin maneviyatının, moral ve motivasyonunun en üst seviyelere çıkmasına katkı sağlayan saygı değer kişilere, özel ve kamu kurum ve kuruluşlarına, aziz milletimiz ile TSK mensuplarının kıymetli ailelerine TSK’ya verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu milletin ferdi olmak, TSK’nın mensubu olmak hepimiz için bir gurur kaynağı. Bu hepimizin omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu nedenle hudutta ‘hudut namustur’ diyerek veya TSK’nın İdlip’te, Afrin’deki faaliyetlerinde görev alan TSK mensuplarının onurlu oldukları kadar aynı zamanda sorumlu olduklarını da hiçbir zaman unutmayacağız. Milletimize, tarihimize, değerlerimize, vatanımıza karşı sorumluluğumuzu bilerek bu bilinçle elimizden geldiğince gece gündüz demeden bize verilen vazifeyi başarmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bizden önceki şehitlerimizin, gazilerimizin gösterdiği gibi. İnşallah bize verilen vazifeyi de başaracağız” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.