Site Rengi

DOLAR 32,5963
EURO 34,8549
ALTIN 2.496,68
BIST 9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Öz Sağlık-İş’ten Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki Olaya İlişkin Basın Açıklaması

Öz Sağlık-İş’ten Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki Olaya İlişkin Basın Açıklaması
29.03.2021
A+
A-

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde bir süreden beri gündemden düşmeyen ve Kadın Doğum Uzmanı bir doktor hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği disiplin cezası sonrası artarak devam eden olaylar, hastanede işini yapan güvenlik görevlisi üyelerimizin davaya konu doktor tarafından hedef gösterilmesine kadar uzandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, idari soruşturma ve disiplin cezasına konu olan olaylar sonrasında ilgili doktorun illegal yöntemlerle çektiği videolar aracılığı ile işlerini yapmaya çalışan güvenlik görevlilerini hedef göstermesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bir süreden beri hastane yönetimi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde uzman hekim olarak çalışan Uzm. Dr. Samet Temel arasında yaşanan olayların İl Sağlık Müdürlüğü’ne intikal ettiğine ve müdürlük tarafından yapılan soruşturma neticesinde ilgili doktorun disiplin cezası aldığına işaret eden Ayşegül Durur açıklamasında şunları söyledi:
Hastanemizde  çalışma barışının sağlanması hem idarenin hem de çalışanların görevidir. Meydana  gelenolaylarda idari soruşturma neticesinde verilene bir ceza ve doktorun itirazı söz konusundur. İtiraz elbette ki biz çalışanların en doğal hakkıdır. Ama Uzm. Dr. Samet Temel, hakkını hukuki yollardan aramak yerine, başka bir yerde görevlendirilmesine rağmen bir önceki görev alanı olan poliklinik odasını işgal edip, kapıları kilitlemiş,  poliklinikhizmetlerini aksatmış, idarenin güvenlik güçleri ile odayı boşaltması tebligatına ise illegal yöntemlerle cevap vermiştir.

Odanın kilidini açarak video çekip kendisine mobbing uygulandığını iddia eden Dr. Samet Temel, bu arada idare tarafından görevlendirilen ve  o  sırada işlerinin gereğini yapmak üzere kendisini dışarı davet eden güvenlik görevlisi üyelerimizi de  hedef  göstermekten kaçınmamıştır.

Bir sağlıkçı olarak elbette haksızlığa uğradığını  iddia eden mesai arkadaşımızın hakkını hukukunu bizler de koruruz. Ancak bu olay esnasında kişinin mağdur ettiği görevlilerin de sağlık personeli olduğu, bu davranışlarının hizmeti aksatmaya yol açtığı ve zor şartlarda çalışan sağlık personelinin psikolojisini daha da bozduğu unutulmamalıdır. Olayın idari soruşturması tamamlanmış ve kendisine disiplin cezası verilmiş olan bu arkadaşımız artık hakkını hukuki zeminde  aramalıdır.  

Çalışma barışını bozan bu  tarz davranışlara  Sendika olarak destek vermemiz, hele ki kendi mesai arkadaşlarını illegal yöntemlerle sosyal medya üzerinden hedef gösteren davranışların yanında olmamız mümkün değildir.  

Kendisine, uğramış olduğunu düşündüğü haksızlık karşısında hukuki yollara başvurmasını ve pandemi dönemindeki sağlık hizmeti sunumunda gösterdiği başarılı çalışmaları ile tüm kamuoyunun takdirini kazananhastanemizin, bu olaylarla anılmasına fırsat vermemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.