Site Rengi

DOLAR 32,5878
EURO 34,8455
ALTIN 2.503,43
BIST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Özbek Gencin Umudu Fizyomer Oldu

Özbek Gencin Umudu Fizyomer Oldu
24.10.2019
A+
A-

Özbekistan’da geçirdiği rahatsızlık sonucunda yürüyemeyen ve sağlığına kavuşmak umudu ile Eskişehir’e gelen 13 yaşındaki Komila Kakhramonova, Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başlatılan tedavisinin ardından yeniden adımlarını atacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
Genç Özbek kızının tedavisi ile ilgili konuşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir, Kakhramonova’nın yürüme hayalini gerçekleştirmesi için gerekli tedavi yöntemlerine başlandığını söyledi. Sağlık turizminin önemine de değinen Tünerir, “Özellikle valiliğimiz ve BEBKA’nın destekleriyle ile bu tür tanıtım faaliyetlerini Eskişehir olarak çeşitli mecralarda yapmaktayız. Bu tür tanıtım faaliyetleri sonrasında yabancı hastalar Eskişehir’de tedavi olmaya başladılar. Tedavisi için Özbekistan’dan gelen ilk hastamız. Çok güzel gelişme gösteriyor. Kendisi ve ailesi Eskişehir’i çok sevdi. Burada hem tedavi oluyorlar, hem de şehri gezerek kültürünü tanıyorlar. Burada otelde kalıyorlar. Şehirde yemek yiyip alışveriş yapıyorlar. Sağlık turizmi bi açıdan da şehrin ekonomisine katkıda bulunuyor. Onlar mutlu olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Şehrin turizmi içinde önemli bir yer tutuyor. Sağlık turizminin gelişmesi çok önemli. Bunun için diğer paydaşların da destek olmasıyla bu sektörün arkasının da geleceğini düşünüyoruz.”

“Eskişehir sağlık turizmi açısından parlayan bir yıldız”
Genç kızı hastanede ziyaret eden Vali Yardımcısı Akın Ağca, kendisine çiçek verdi. Ağca, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ise “Eskişehir’e Özbekistan’dan gelen ilk sağlık turistimiz. Rahatsızlığından dolayı Fizyomer’e geldi. Eskişehir sağlık turizmi açısından parlayan bir yıldız. Valimiz Özdemir Çakacak’ın talimatları doğrultusunda inşallah daha da parlatacağız. Sağlık turizminin Eskişehir ve ülkemiz adına önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Sağlık turizmi açısından nitelikli çok sayıda sağlık merkezimiz var. Bundan sonraki aşamada bunu tüm dünyaya tanıtmak. Özellikle yakın coğrafyadaki insanlara tanıtarak, sağlık turizmi açısından onları buraya gelmesini sağlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 hafta önce gelen kızımızın da tedavisi devam ediyor. İnşallah onu buradan sağlığına kavuşmuş bir şekilde ülkesine uğurlayacağız” dedi.
Ziyaret sonrasında ise Vali Yardımcısı Akın Ağca ve Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.