Site Rengi

DOLAR 32,5766
EURO 34,7968
ALTIN 2.510,43
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Prof. Dr. Görenek, Avrupa Hipertansiyon Konseyi Yönetiminde

Prof. Dr. Görenek, Avrupa Hipertansiyon Konseyi Yönetiminde
24.09.2020
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Hipertansiyon Konseyi yönetimine seçildi.

Hipertansiyon konusunda en güncel tedavi yaklaşımlarının geliştirilmesine diğer Avrupalı meslektaşları ile birlikte katkıda bulunacak olan Prof. Dr. Bülent Görenek, ayrıca kılavuzların hazırlanması ve diğer önemli çalışmalarda da görev alacak.

Prof. Dr. Görenek konseyde 2 yıl süre ile yönetim kurulu üyeliği yapacak. Yeni görevine seçilmesinin ardından konuşan Görenek: “Günümüzde en sık karşılaşılan kalp damar hastalığı olan hipertansiyon; kalp yetmezliği, kalp krizi, inme, böbrek ve göz sorunlarına neden olması sebebiyle çok sayıda organımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Uygun tedavi edilmeyen hastalarda çeşitli organ yetmezlikleri ve hatta ölüm görülebilmektedir. Bu sebeple hipertansiyon hastalarına mutlaka en uygun tedavilerin, vakit geçirilmeden uygulanması gerekmektedir. Bu tür tedavilerin belirlenmesinde de Avrupa Kardiyoloji Derneği Hipertansiyon Konseyi çok önemli görev üstlenmiş durumdadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.