Site Rengi

DOLAR 32,5120
EURO 34,9490
ALTIN 2.435,29
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

RAISD Projesi Tamamlandı

RAISD Projesi Tamamlandı
30.06.2022
A+
A-

RAISD projesi tamamlandı. 2019 yılında başlayan projede Anadolu Üniversitesi; Madrid Compultense Üniversitesi, CESIE, UNIMED, Menedek, Yarmouk Üniversitesi ve Lübnan Uluslararası Üniversitesi ile birlikte çalıştı. Proje boyunca zorla yerinden edilmiş kişiler arasında yer alan kırılgan gruplara yönelik çok yönlü çalışmalar gerçekleştirildi.

Proje kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirildi

RAISD Anadolu Üniversitesi proje ekibinin bu çalışmadaki hedefi yerel yönetimlerde hizmet sağlayıcılarının, zorla yerinden edilmiş kadın ve kız çocuklarının temel ihtiyaçlarını izlemeye yönelik, kapasitelerini arttırmaktı. Bu kapsamda projenin başından bitimine kadar yerel yönetim, sivil toplum ve kırılgan grupların kendileriyle bir arada çalışıldı. Eskişehir yerelinde sosyal hizmet çalışanlarına kırılganlık, kültürel çeşitlilik ve izleme konularında kapsamlı ve konunun uzmanlarından eğitimler verildi. İnteraktif geçen eğitim süreçlerinde sosyal hizmet çalışanlarının gerek teori gerekse de saha çalışmalarında yaşadıkları güçlükler üzerine de faydalı tartışmalar yürütüldü.

RAISD projesi kapsamında belediye çalışanlarıyla gerçekleştirilen eğitimlerin yanı sıra birçok kültürel ve akademik etkinlik de gerçekleştirildi. Bu yolla proje sonuçlarının sürdürülebilir olması sağlandı. Eskişehir Barosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri Gençlik Kolları, akademi, yerel medya çalışanları gibi birçok farklı meslek grupları ve uzmanlık alanlarından katılımcılarla atölye ve konferanslar düzenlendi. Bu etkinliklerde kırılgan grupların sorunları, mültecilerin yeni ülkeye adaptasyonu, ev sahibi toplumun yaşadığı sorunlar gibi birçok konu üzerinde etkili tartışmalar yürütüldü.

Haziran 2022 itibariyle başarılı bir şekilde sonuçlanan RAISD projesi hem yerel hem ulusal hem de uluslararası bağlamda zorla yerinden edilmiş kişiler konusunda çalışmalar yürüten birçok farklı kurum için önemli bir kaynak olacak çıktılar ortaya koyarken aynı zamanda geleceğe yönelik projeler üretme konusunda da ilham kaynağı oldu.

Proje hakkında

Zorla yerinden olmanın söz konusu olduğu krizler dünyadaki kurumların ve toplumların yaşayabileceği bir durum. Sıradan olayların yerine acil durumlarda çözümler çoğunlukla reaktif, kısmi ve bazı grupları dikkate almayan şekilde yer alıyor. “Zorla yerinden edilenler arasında belirgin bir şekilde kırılgan insanlar için Dikkat ve DahilEtme Stratejilerini Yeniden Şekillendirme” projesi (RAISD), zorla yerinden edilmiş kişiler arasında Yüksek Hassas Grupları (VG) tanımlama, özel ihtiyaçlarını analiz etme ve bunları ele almak için uygun uygulamaları bulma amacıyla çalışmalar yürütüldü. RAISD projesinde, bu çalışmaları yürütmek için yeni bir metodolojigeliştirildi. Sorumlu Araştırma ve Yenilikçilik bağlamında çalışmalar yürüten Anadolu Üniversitesi proje ekibi; projenin her aşamasında akademi, sivil toplum, yerel yönetim ve projenin ana hedef kitlesi olan kırılgan grupların kendilerini sürece dahil etti. Çalışmalar tüm aktörlerin eylemleri birlikte tasarladığı, toplumsal cinsiyet perspektifini bağlantılı şekilde birleştirdiği ve sürdürülebilirliği desteklemeyi göz önünde bulundurarak gerçekleştirildi. Proje kapsamında; insan hakları ve sosyoekolojik modellere dayanan, savunuculuk odaklı bir araştırma yürütme amacıyla spesifik bir katılımcı eylem araştırması uygulandı. Proje kapsamında; mültecilerin uluslararası korunması, zorla yerinden edilmenin yönetimi ve ev sahibi topluluklardaki endişeleri ele almak için daha gerçeklere dayalı ve doğru söylemlerin ve uyarlanmış stratejilerin teşvik edilmesihedefiyle çalışmalar yürütüldü.

Projenin tüm süreçlerini ve çalışmalarını ayrıntılı incelemek için web sitesini ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.