Site Rengi

DOLAR 32,6013
EURO 34,8092
ALTIN 2.492,47
BIST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Rektör Çomaklı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Rektör Çomaklı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
22.04.2020
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Çomaklı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bundan tam yüz yıl önce, 23 Nisan 1920 tarihinde kurulması, yüce milletimizin, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bir bütün hâlinde, omuz omuza vererek giriştiği destansı istiklal ve istikbal mücadelesinin en önemli dönem noktalarından birini oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde: “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” esası üzerine kurulan ilk Meclis, millî iradeyi hâkim kılarak vatanımızı işgal etmeye kalkışanlara karşı dur demek için varını yoğunu ortaya koymuştur. Bütün yokluklara rağmen ecdadımızın vatan toprakları uğruna canı, inancı ve fedakârlığıyla giriştiği mücadele, İstiklal Harbi’nin zaferle sonuçlanmasını sağlamış ve nihayetinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Bu bağlamda millî iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizler için bağımsızlık ruhumuzun, birlik oluşumuzun ve yokluklara rağmen inanç ve fedakârlıklarla neler yapabileceğimizin timsalidir. Nitekim Türkiye Büyük Millet Meclisi ve yüce milletimizin bu emsalsiz seferberliği ve zaferi, başka milletlerin bağımsızlık çabalarına örnek olacak kadar dünya tarihinde müstesna bir yer edinmiştir. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu zamana kadar demokrasiye sahip çıkmış ve 15 Temmuz gibi kırılma anlarında da millî iradeye halel getirmemiştir. Öte yandan bu kadar önemli ve anlamlı bir günün çocuklarımıza armağan edilmesi ise, Türk milletinin, geleceği olan çocuklara verdiği değerin en somut göstergelerinden biridir. Kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti’ni 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak güç, istikbalimizi inşa edecek olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onların, ilk Meclisimizin ruhuna sahip çıkarak büyük başarılara imza atacaklarına dair inancım tam. 100’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ilk mecliste yer alarak İstiklal Harbi’nin kazanılmasında büyük emekleri olan tüm milletvekillerini rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.