Site Rengi

DOLAR 32,3330
EURO 35,1966
ALTIN 2.247,79
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 9°C
Cts 13°C

Sağlıkta Geriye Dönüşüm

14.08.2022
A+
A-

Son zamanlarda sağlık alanında yeni kanunlar, yönetmelikler, maaş düzenlemeleri gibi hızlı bir değişim yaşanıyor. Acaba bu reform çabaları sağlıktaki tıkanıklıkları açabilecek mi diye kendi kendimize sorup duruyoruz.
Önce sendika tarafına bakalım. Sağlık alanındaki yetkili sendika olan sağlık sen yeni çıkarılan yönetmelik ve yasaları eleştiriyor ve desteklemiyor. Türk Tabipler Birliği ve hekim sendikaları da bu çabaları yetersiz buluyor. İyide kimse memnun değilse bu yasalar ve yönetmelikler niye çıkıyor? Bu yasa ve yönetmelikler çalışılırken STK’larla neden çalışılmadı ya da bunlar ikna edilmedi?
Peki bu çıkan yasalar vatandaşın randevu sorununu çözebilecek mi?
Tüm zamanların en acemi Bakanı ile karşı karşıyayız. Dün attığı tweet dikkatimi çekti. Artık hekimler sekreterlik yapmayacak diyor. Ne yani şimdi bizi insan yerine koymayan, soru sormaya korktuğumuz, masabaşında oturup hastaları ve yakınlarını azar manyağı yapan, siyaseten ve idareten torpilli, sekreterlik makamı geri mi geliyor? Hadi hepsini geçtim hekim ve hasta mahremiyeti arasına yeniden sekreter mi koyulmuş olacak?
Bakan Bey boş rüzgardan başka birşey estirmiyor. Sağlık çalışanlarının iş yükünü eşit şekilde birinci basamaktan üçüncü basamağa kadar yaymak, aynı işe eşit ücret vermek ve tek kalem maaş vermek varken tüm tarafların hiçte memnun olmadığı kanun ve yönetmelikler ile Gazi Meclisimizi ve Cumhurbaşkanımızı meşgul etmek, beceriksizlikten öte birşey değildir.
Anlamadığım Sağlıkta dönüşümün mimarları halen Akpartide milletvekili… Neden ses yükseltmiyorlar? Sistem iyice çöksün Bakan Bey altında kalsın diye mi bekliyorlar?
Bakan Bey muayenehaneleri de yeniden açtırırsa hiç şaşırmam…
Madem konu sağlıktan açıldı bir de olayın kirli boyutlarina bakalım. Özellikle Ortopedi ve Beyin Cerrahisi medikal malzemeleri konusunda dönen dolaplardan… Biliyorsunuz geçmişte Eskişehir’in aralarında bulunduğu birçok ilde operasyon olmuş ama zaman aşımı sebebiyle dosya kapatılmıştı.
Bakan ve bürokratları Tüm Yurtta bazı hekimlerin, siyasilerin de dahil olduğu çoook büyük pastanın alenen bölüşüldüğünü bilmiyor mu?
Beyin Cerrahları ve Ortopedistlerin bu meslek aşkını hep merak etmiştim. Poliklinikte günde 200 hasta bakıyorlar, haftasonu dahil neredeyse hastanede yatıp kalkıyorlar. Bu medikalci elemanlarda doktorcuklarının dibinden ayrılmıyor. Maşallah her türlü ihtiyaçlarını gideriyorlar.
Doktorlarımızın Evleri arabaları göz kamaştırıyor.
İdareciler, bürokratlar, siyasiler hepsi kafalarını kuma gömmüş çalıyorlar ama çalışıyorlar ellemeyin modundalar…
İyiymiş…
Allah herkesin çarşısını pazar etsin o zaman…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.