Site Rengi

DOLAR 32,5720
EURO 34,9922
ALTIN 2.431,91
BIST 9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Sakarya Nehri’ndeki Su Oranı Olumsuz Sonuçlar Doğuruyor

Sakarya Nehri’ndeki Su Oranı Olumsuz Sonuçlar Doğuruyor
29.08.2020
A+
A-

Sakarya nehri kıyısına yakın olan Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki mahallelerde sulama suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, bazı bölgelerde hayvanları için bile su bulmadıklarını belirtiyorlar.
Arışı sıcaklık, yağış azlığı ve binçsiz su kullanımı ünlü Sakarya nehrinin debisini hayli düşürdü. Bu durum nehrin geçtiği köy ve mahaller için susuzluk sorunu ortaya çıkarmaya başladı. Susuzluk sorununu yaşayan mahallelerden Sivrihisar ilçesine bağlı Kurtşehir mahallesinin Muhtarı Hakan Potoğlu, doğal olumsuzlukların yanı sıra su kullanımında da dikkatsizlik ve adaletsizlik olduğunu anlattı.

Sakarya nehrinin çıktığı Çifteler ilçesindeki çiftçilerin suyu bilinçsiz kullandığını iddia eden Polatoğlu: “Sakarya nehrinin çıkış noktası Çiftelerdeki çiftçiler kanallar açarak suyu kendi arazilerine çeviriyorlar. Bunun yanında kullandıkları büyük dinamolarla bize gelen suyu neredeyse kurutuyor. Biz burada burada bırakın tarlalarımızı sulamayı koyunlarımızı bile sulayamıyoruz. Eskiden insanlar boğuluruz diye suya girmeye korkuyorlardı şimdi akarsu yatağının içinde yürümek bile mümkün. Binlerce balık ölümü gerçekleşti yazık günah. Bunun suçlusu sadece Çifteler’deki çiftçiler demek yanlış olur, çünkü bu sene ciddi bir kuraklık söz konusu. Ama onların da bu sorunumuzda ki payları büyük. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, ekinlerimiz susuzluktan kuruma noktasına geldi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.